Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Τα αποτελέσματα του Geekbench δείχνουν πόσο πιο γρήγορο είναι πραγματικά το τσιπ A16 του iPhone 14 Pro

    Το iPhone 14 Pro είναι το μόνο προϊόν της Apple που διαθέτει το νέο τσιπ A16 Bionic. Η Apple έξυπνα ισχυρίστηκε ότι είναι 40% πιο γρήγορο από τον ανταγωνισμό, όχι από το Α15 Bionic, είναι σημαντικό να δούμε πώς συγκρίνεται πραγματικά με αυτό. 

    Σύμφωνα με τις βαθμολογίες του Geekbench 5, το iPhone 14 Pro έχει σκορ 1.879 σε Single-Core, ενώ έχει σκορ 4.664 σε Multi-Core. Σε σύγκριση με τη το iPhone 13 Pro, ο προκάτοχος του iPhone 14 Pro έχει σκορ 1.797 σε Single-Core Score και 4.659 σε Multi-Core.

    Σύμφωνα με τα παραπάνω βλέπουμε ότι το τσιπ A16 Bionic αποδίδει μόνο 4,5% πιο γρήγορα σε έναν πυρήνα σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο του, ενώ πρακτικά δεν υπάρχει διαφορά στο benchmark πολλαπλών πυρήνων.

    Δείτε πώς η Apple περιέγραψε τον επεξεργαστή iPhone 14 Pro όταν παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας:

    Με δύο πυρήνες υψηλής ισχύος και τέσσερις πυρήνες υψηλής αποδοτικότητας, η νέα CPU 6 πυρήνων είναι έως και 40 τοις εκατό ταχύτερη από τον ανταγωνισμό και χειρίζεται εύκολα απαιτητικούς φόρτους εργασίας. Το A16 Bionic διαθέτει επιταχυνόμενη GPU 5 πυρήνων με 50 τοις εκατό περισσότερο εύρος ζώνης μνήμης — ιδανικό για παιχνίδια και εφαρμογές με ένταση γραφικών — και ένα νέο Neural Engine 16 πυρήνων ικανό για σχεδόν 17 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο. Χρησιμοποιώντας την καλύτερη στην κατηγορία της αρχιτεκτονική σύντηξης της Apple για να συνδυάσει την απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας, το τσιπ προσφέρει περισσότερη απόδοση με ένα κλάσμα της ισχύος σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

    Το τσιπ A16 Bionic είναι ο πρώτος επεξεργαστής της Apple που χρησιμοποιεί δομή 4nm. Τα προηγούμενα τσιπ – συμπεριλαμβανομένων των A15, M1 και M2 – χρησιμοποιούν δομή 5nm. Η Apple σκοπεύει να φέρει ένα τσιπ 3nm με τους επεξεργαστές M2 Pro και M2 Max, αν και δεν είναι σαφές εάν η εταιρεία θα το πετύχει αυτό σε συνεργασία με την TSMC.


    Πηγή
    Φωτογραφία: 9to5mac.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.