Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Android 13 αυξάνει τις ελάχιστες απαίτησεις συστήματος σε 2 GB RAM & 16 GB αποθηκευτικού χώρου

    Το Android 13 κυκλοφόρησε πρόσφατα και μαζί με αυτό, η Google αυξάνει τις ελάχιστες απαιτήσεις για τηλέφωνα με λειτουργικό Android. Η τελευταία ανάρτηση ιστολογίου της Google ανακοίνωσε ότι η ελάχιστη ποσότητα μνήμης RAM για το Android Go, την έκδοση low-end του Android, είναι τώρα 2 GB για το Android 13, ενώ προηγουμένως ήταν 1 GB. Ο Mishaal Rahman του Esper και ο ειδικός προϊόντων Google Jason Bayton ισχυρίζονται επίσης ότι οι ελάχιστες απαιτήσεις αποθήκευσης έχουν αυξηθεί στα 16 GB, αν και η Google δεν φαίνεται να το έχει τεκμηριώσει δημόσια αυτό πουθενά.

    Η αύξηση στις απαιτήσεις συστήματος σημαίνει ότι οποιοδήποτε τηλέφωνο δεν πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές δεν θα μπορεί να ενημερώσει σε Android 13. Τα νέα τηλέφωνα που κυκλοφορούν με Android 13 θα πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις για να είναι επιλέξιμα για άδεια χρήσης Play Store, ακόμα και αν κυκλοφορούν με μια παλαιότερη έκδοση του Android (με χαμηλότερες απαιτήσεις) για λίγο καιρό ακόμα. Τεχνικά, οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει τον πηγαίο κώδικα του Android και να δημιουργήσει οτιδήποτε με αυτόν, αλλά για αδειοδότηση εφαρμογων και πρόσβαση στην επωνυμία "Android" με το εμπορικό σήμα της Google, οι δημιουργοί θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανόνες της Google.

     

    chrome_zyzy08Em3U.png

     

    Το Android Go είναι μια απογυμνωμένη έκδοση του Android που έχει ορισμένες από τις πιο εντατικές λειτουργίες RAM απενεργοποιημένες και συνοδεύεται από μια σουίτα ειδικά κατασκευασμένων, ελαφριών εφαρμογών "Go". Οι απαιτήσεις της Google δεν θα επηρεάσουν πολύ την αγορά των ΗΠΑ, μιας και ακόμη και φθηνές συσκευές όπως αυτό το τηλέφωνο της Walmart των 30 δολαρίων έχουν 3 GB RAM και 32 GB αποθηκευτικό χώρο. Οι απαιτήσεις του Android Go αφορούν κυρίως των έλεγχο των OEM στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου εξακολουθεί να είναι δυνατή η εύρεση συσκευών με 1 GB μνήμης RAM. Η Google λέει ότι σήμερα, περισσότεροι από 250 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν Android Go.
    Αν και αυτές είναι μόνο οι απαιτήσεις του τηλεφώνου, τα ελάχιστα 16 GB αποθηκευτικού χώρου θα είναι μια εξαιρετική ιδέα για να επεκταθούν σε κάθε παράγοντα μορφής στο οικοσύστημα Android. Τον περασμένο μήνα, το Protocol ανέφερε ότι η Google «ενθαρρύνει έντονα» τους κατασκευαστές έξυπνων τηλεοράσεων και συσκευών ροής να κυκλοφορούν με 16 GB αποθηκευτικού χώρου. Το Chromecast με Google TV που βασίζεται στο Android της Google έχει μόνο 8 GB αποθηκευτικού χώρου και είναι μια συνεχής πηγή προβλημάτων. Τα προβλήματα είναι τέτοια, που δεν θα είναι έκπληξη η αύξηση της χωρητικότητας του φθηνότερου μοντέλου σε μια επόμενη έκδοσή του.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Google
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.