Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Android 13 DP1 επιτρέπει στο Google Pixel 6 να εκτελεί πλήρως τα Windows 11 σε VM

    Εάν είστε εξοικειωμένοι με τα Windows 11, σίγουρα έχετε ακούσει για το Windows Subsystem για Android. Η Microsoft κατασκεύασε το επίπεδο συμβατότητας Android στη βάση του Windows Subsystem για Linux, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα εικονικοποίησης Hyper-V της εταιρείας. Η Google ακολούθησε παρόμοια προσέγγιση κατά τη σχεδίαση της λειτουργικότητας της εφαρμογής Linux στο Chrome OS, αλλά βασίστηκε στην εικονική μηχανή που βασίζεται στο KVM (Kernel-based Virtual Machine) του πυρήνα Linux ως hypervisor. Λόγω του γεγονότος ότι το Android είναι χτισμένο πάνω στον πυρήνα του Linux, μπορεί να προκύψει το ερώτημα: Δεν θα ήταν τεχνικά δυνατό να χρησιμοποιηθεί το KVM για την εκτέλεση μιας εικονικής μηχανής με άλλο λειτουργικό σύστημα σε οποιαδήποτε συσκευή Android; Λοιπόν, εάν διαθέτετε ένα Google Pixel 6/6 Pro και είστε πρόθυμοι να φλασάρετε την πρώτη έκδοση Developer Preview του Android 13, μπορείτε σίγουρα να επιτύχετε αυτό το κατόρθωμα.

     

     

    Ποιο είναι το μυστικό στο Android 13 για το Google Pixel 6; Σύμφωνα με το μέλος του XDA kdrag0n, στον bootloader Android 13 και το firmware για την πλατφόρμα Tensor, η Google πρόσθεσε τη δυνατότητα να εκτίθεται το δεύτερο επίπεδο προνομίων Exception hypervisor στον πυρήνα για την προστατευμένη λειτουργία KVM (pKVM). Ενώ το pKVM είναι προαιρετικό και προορίζεται να ενεργοποιηθεί σε βάση ανά VM, μπορεί κανείς εύκολα να εκμεταλλευτεί την πλήρη λειτουργικότητα του KVM σε μη προστατευμένα VM. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο προγραμματιστής θα μπορούσε να εκκινήσει πολλές διανομές Linux και να τις εκτελέσει σχεδόν με εγγενή ταχύτητα. Η Google είχε σχέδια να στείλει το pKVM με Android 13 και παρόλο που αυτή είναι μόνο η πρώτη έκδοση προεπισκόπησης της επόμενης μεγάλης έκδοσης του Android, η τρέχουσα εφαρμογή φαίνεται αρκετά σταθερή.

    Λάβετε υπόψη ότι σε αυτό το στάδιο, η άμεση πρόσβαση KVM στο Android 13 απαιτεί πρόσβαση root. Τούτου λεχθέντος, μια εφαρμογή χωρίς rootάρισμα είναι μέσω μιας εφαρμογής διαχείρισης VM και ζητώντας μια ειδική άδεια για την εκτέλεση μιας εγγενούς υπηρεσίας σε μια εικονική μηχανή MicroDroid. Υπάρχει ένας αριθμός τέτοιων οθονών εικονικοποίησης όπως το crosvm, το QEMU ή το Firecracker της Google, επομένως Android port από αυτά θα πρέπει να καλύψει το κενό. Φανταστείτε να τρέχετε τα Windows 11 στο Android smartphone σας χωρίς να μπλέκετε με τα υποκείμενα partitions, χάρη στην υποστήριξη εγγενούς εικονικοποίησης του Android.

    Και το καλύτερο από ολα; Μπορεί να τρέξει το DOOM!

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.