Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Bloatware ωθεί το λειτουργικό του Galaxy S23 να καταλαμβάνει χώρο έως και 60 GB

      Το build της Samsung είναι 4 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Google—διπλάσιο από το μέγεθος των Windows 11.

    Ως λειτουργικό σύστημα smartphone, το Android προσπαθεί να είναι ένα ελαφρύ λειτουργικό σύστημα ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε μια ποικιλία υλικού. Η πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος έπρεπε να συμπιεστεί στο T-Mobile G1, με μόνο 256 MB εσωτερικής αποθήκευσης για το Android και όλες τις εφαρμογές. Aπό τότε, η ιδέα ήταν να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερους πόρους. Εκτός και αν έχετε το πιο πρόσφατο τηλέφωνο Samsung, όπου το Android καταλαμβάνει 60 GB αποθηκευτικού χώρου. Ναι, το Galaxy S23 βγαίνει σιγά-σιγά στην αγορά και, όπως τονίζει ο ανώτερος τεχνικός συντάκτης του Esper, Mishaal Rahman, σε μια έρευνα για τον χώρο αποθήκευσης, το νέο τηλέφωνο της Samsung είναι άσχετο με το μεγαλύτερο μέρος του οικοσυστήματος. Αρκετοί χρήστες αναφέρουν ότι το τηλέφωνο χρησιμοποιεί περίπου 60 GB για το διαμέρισμα συστήματος. Εάν έχετε τηλέφωνο 128 GB, αυτός είναι σχεδόν ο μισός αποθηκευτικός σας χώρος για το λειτουργικό σύστημα Android και τις συσκευασμένες εφαρμογές. Αυτό είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το κανονικό διαμέρισμα συστήματος Pixel 7 Pro, το οποίο είναι 15 GB. Έχει το μέγεθος δύο εγκαταστάσεων των Windows 11. Τι θα μπορούσε να βάζει η Samsung εκεί;!

    Μπορούμε να κάνουμε μερικές εικασίες για το γιατί τα πράγματα είναι τόσο μεγάλα. Πρώτον, η Samsung είναι διαβόητη για την ύπαρξη ενός κακού τμήματος λογισμικού που αντλεί κώδικα χαμηλής ποιότητας. Η εταιρεία τείνει να αλλάζει τα πάντα στο Android μόνο για λόγους αλλαγής και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτές οι αλλαγές είναι πολύ καλές. Δεύτερον, η Samsung μπορεί να θέλει να δώσει την εμφάνιση ότι έχει το δικό της οικοσύστημα εκτός της Google και για να το κάνει αυτό, κλωνοποιεί την κάθε εφαρμογή Google που συνοδεύει τις συσκευές της. Η Samsung είναι συμβατικά υποχρεωμένη να συμπεριλάβει τις εφαρμογές Google, ώστε να λαμβάνετε και τις εκδόσεις Google και Samsung. Αυτό σημαίνει δύο καταστήματα εφαρμογών, δύο προγράμματα περιήγησης, δύο βοηθούς φωνής, δύο εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου, δύο εφαρμογές πληκτρολογίου και τα λοιπά. Όλα αυτά προστίθενται στο διαμέρισμα συστήματος και συχνά δεν μπορούν να αφαιρεθούν.

    Σε αντίθεση με τα καθαρά λειτουργικά συστήματα που θα έπαιρνα από την Google ή την Apple, η Samsung πουλά χώρο στις συσκευές της στον πλειοδότη μέσω προεγκατεστημένου crapware. Μια εταιρεία όπως το Facebook θα αγοράσει χώρο στο διαμέρισμα συστήματος της Samsung, όπου θα μπορεί να λάβει πιο παρεμβατικές άδειες συστήματος που δεν χορηγούνται σε εφαρμογές καταστημάτων εφαρμογών, επιτρέποντάς της να κατασκοπεύει πιο αποτελεσματικά τους χρήστες. Θα βρείτε επίσης συνήθως Netflix, Microsoft Office, Spotify, Linkedin και ποιος ξέρει τι άλλο. Ένας άλλος γύρος crapware θα συμπεριληφθεί επίσης εάν αγοράσετε ένα τηλέφωνο από έναν πάροχο, δηλαδή όλες τις εφαρμογές της Verizon και οποιονδήποτε χώρο θέλουν να πουλήσουν σε τρίτους. Το μέσο ποσό που αναφέρουν οι χρήστες είναι 60 GB, αλλά οι προσφορές crapware αλλάζουν μεταξύ παρόχων και χωρών, επομένως θα είναι διαφορετικό για όλους.


    Πηγή
    Φωτογραφία: arstechnica.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.