Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Google Wallet για Android υποστηρίζει πλέον τις ψηφιακές ταυτότητες

      Η ανάπτυξη ανά πολιτεία εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο χάος, αλλά τουλάχιστον το Android είναι έτοιμο

    Το Google Wallet στο Android ετοιμάζεται επιτέλους για την ψηφιακή άδεια οδήγησης και άλλες κρατικές ταυτότητες των ΗΠΑ. Η Google λέει ότι η λειτουργία κυκλοφορεί αυτό το μήνα και θα αρχίσει σιγά-σιγά να φέρνει τις πολιτείες σε απευθείας σύνδεση φέτος. Η Google λέει ότι οι κάτοικοι του Maryland μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία αυτή τη στιγμή και ότι "τους επόμενους μήνες θα προστεθούν και οι κάτοικοι της Αριζόνα, του Κολοράντο και της Τζόρτζια".

     

    Ο δρόμος για την υποστήριξη της ψηφιακής άδειας οδήγησης ήταν μακρύς, με το "Identity Credential API" να έρχεται στο Android 11 το 2020. Έκτοτε, τεχνικά ήταν δυνατό για τις πολιτείες να φτιάξουν τη δική τους εφαρμογή ταυτότητας. Τώρα το Google Wallet, η επανεκκίνηση της εφαρμογής πληρωμών της Google, παρέχει έναν πρώτο τρόπο αποθήκευσης ταυτότητας σε τηλέφωνα android. Ορισμένα τμήματα του Identity Credential API ήρθαν στις υπηρεσίες Google Play Services, οπότε το Wallet υποστηρίζει ψηφιακές ταυτότητες που πηγαίνουν πίσω στο Android 8.0, το οποίο καλύπτει περίπου το 90 τοις εκατό των συσκευών Android.

     

    Η πολιτεία τουMaryland υποστηρίζει τα ψηφιακά αναγνωριστικά στο iOS εδώ και αρκετό καιρό, γεγονός που μας δίνει μια ιδέα για το πώς θα λειτουργήσει αυτό. Μια μεταφορά μέσω NFC αρκεί για να στείλετε τα διαπιστευτήριά σας σε κάποιον, όπου μπορείτε απλώς να πατήσετε σε ένα ειδικό τερματικό NFC ID και να επιβεβαιώσετε τη μεταφορά με το δακτυλικό σας αποτύπωμα. Το πορτοφόλι διαθέτει μια επιλογή NFC, μαζί με μια επιλογή "Εμφάνιση κωδικού" που θα εμφανίζει τον παραδοσιακό γραμμωτό κώδικα της άδειας οδήγησης.

     

    Οι ταυτότητες αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή σας, αλλά η Google σας επιτρέπει να τις αφαιρείτε εξ αποστάσεως από το myaccount.google.com, οπότε αν χάσετε το τηλέφωνό σας, μπορείτε να εξακολουθείτε να εξασφαλίζετε την ταυτότητά σας. Στην πλήρη έκδοση του Android 11 του Identity Credential API, η Google υποτίθεται ότι διαθέτει μια λειτουργία "Άμεσης πρόσβασης" που μπορεί να μεταφέρει την ταυτότητά σας μέσω NFC ακόμη και αν δεν έχετε αρκετή ενέργεια για να εκκινήσετε το τηλέφωνο. Η Google λέει ότι αυτό θα απαιτήσει ειδική υποστήριξη υλικού, ωστόσο.

     

    Η πραγματικότητα δεν έχει απαραίτητα προλάβει τις τεχνικές υλοποιήσεις της Google και της Apple. Ακριβώς όπως και στην ανακοίνωση της Apple το 2021, η Google αναφέρει μόνο ότι τα Wallet IDs λειτουργούν σε ελέγχους TSA σε αεροδρόμια και το έγγραφο υποστήριξης σημειώνει ότι "θα πρέπει να εξακολουθείτε να έχετε μαζί σας τη φυσική σας ταυτότητα όπως απαιτείται". Για να αντικαταστήσει πραγματικά την άδεια οδήγησης, η αστυνομία θα πρέπει να εκπαιδευτεί και να εξοπλιστεί ώστε να δέχεται μια ψηφιακή ταυτότητα κατά τη διάρκεια ενός τροχονομικού ελέγχου. Ιδανικά, θα είχαν έναν φορητό σαρωτή ταυτότητας/NFC reader, επειδή η εναλλακτική λύση να παραδώσετε ολόκληρο το τηλέφωνό σας στους αστυνομικούς δεν ακούγεται πολύ ελκυστική. Οι νόμοι και η ανάπτυξη της τεχνολογίας πρέπει να συμβούν ξεχωριστά και στις 50 πολιτείες, οπότε είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς πόσο προχωρημένη είναι η εξέλιξη όλων αυτών. Ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος. Η IDScan.net, μια εταιρεία που κατασκευάζει λύσεις ψηφιακής ταυτότητας, παρακολουθεί επί του παρόντος 12 πολιτείες που έχουν κάποιο ενεργό πρόγραμμα ψηφιακής ταυτότητας και άλλες 11 σε "πιλοτικό" πρόγραμμα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.