Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Tο Apple iPhone 15 ultra στρώνει το δρόμο για νέες αυξήσεις της σειράς 15 της εταιρίας.

    Η Apple αύξησε σχεδόν σε όλο το κόσμο τις τιμές της σειράς iPhone 14, με εξαίρεση την Κίνα και τις ΗΠΑ. Τώρα, μια νέα διαρροή σχετικά με το iPhone 15, ισχυρίζεται ότι το κόστος αυξάνεται πολύ περισσότερο και φαίνεται ότι κανείς δεν θα ξεφύγει από τις αυξήσεις αυτή τη φορά.

    Σε ένα νέο tweet, ο δημοφιλής ανώνυμος Insider της βιομηχανίας LeaksApplePro αποκάλυψε ότι η νέα ναυαρχίδα της Apple που διέρρευσε ευρέως, το iPhone 15 Ultra, « η κατασκευή θα κοστίσει πολύ περισσότερο από το iPhone 14 Pro Max». Αν και δεν αποκαλύπτει πόσο είναι αυτό, ανοίγει την πόρτα για αυξήσεις τιμών σε όλο το φάσμα.

    Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το iPhone 15 Ultra, αναμένεται να αντικαταστήσει το Pro Max στην επόμενη σειρά iPhone της Apple.  Και η «αντικατάσταση» είναι το κρίσιμο μέρος αυτού. Αρχικά, το Ultra θεωρήθηκε το πέμπτο μοντέλο iPhone της σειράς 15, μια νέα συσκευή που παρουσιάζει ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει η Apple. Είναι μια στρατηγική ονοματοδοσίας που κολλάει με τα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας (iPad Pro με κόστος $2000 και MacBook Pro με κόστος $6100, αντίστοιχα). Το τσιπ M1 με τις κορυφαίες επιδόσεις της Apple ονομάζεται επίσης «Ultra».

    Αρχικά, διαρροές αποκάλυψαν ότι το iPhone 15 Ultra είναι απλώς μια απλή αλλαγής επωνυμίας, οι φόβοι για μεγάλη αύξηση της τιμής μειώθηκαν. Η Apple απλώς θα τοποθετούσε το iPhone 15 Ultra στη θέση ενός iPhone 15 Pro Max και η σειρά - iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Ultra - θα ήταν πιο απλή από τη λεκτική σαλάτα των τελευταίων ετών (X, XR, XS και Pro Max). Όχι όμως τόσο γρήγορα.

    Στη συνέχεια όμως, προέκυψαν διαρροές ότι το iPhone 15 Ultra θα είχε ουσιαστικές αναβαθμίσεις υλικού, όπως διπλές μπροστινές κάμερες και πλαίσιο από τιτάνιο - ένα υλικό που είναι περίπου 35 φορές πιο ακριβό από τον ανοξείδωτο χάλυβα του Pro Max. Έτσι, οι τελευταίες πληροφορίες του LeaksApplePro έχουν πολύ νόημα. Ενώ το αυξημένο κόστος κατασκευής δεν οδηγεί πάντα σε αυξήσεις τιμών, θα πρέπει να προσέξετε το λεκτικό «σημαντικά περισσότερο». Η Apple έχει περιθώρια κέρδους να διατηρήσει. Επιπλέον, η εταιρεία έχει μια σαφή δομή τιμολόγησης η οποία δεν συνηθίζει να περιλαμβάνει ένα μοντέλο που βρίσκεται τιμολογιακά πολύ πάνω από τα υπόλοιπα. Άρα λογικό είναι να υπάρξουν αυξήσεις. Έτσι, αν το UItra ανέβει, το εύρος τιμών των υπολοίπων θα πρέπει να κλείσει το κενό για να το καλύψει.

    Σε μια εποχή ακραίου πληθωρισμού και κρίσης του κόστους ζωής, είναι σοκαριστικό να πιστεύουμε ότι η Apple θα αυξήσει τις τιμές των iPhone για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ακόμη και οι πελάτες των ΗΠΑ ξοδεύουν τώρα έως και 15% περισσότερα για την αγορά iPhone κατά μέσο όρο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το iPhone 14 Plus των 899 δολαρίων αντικατέστησε το iPhone 13 Mini των 699 δολαρίων, έτσι το iPhone 14 των 799 δολαρίων έγινε η νέα entry level έκδοση, ενώ οι ο τρόπος που έγιναν οι αναβαθμίσεις τους ώθησαν περισσότερους πελάτες στη σειρά Pro.

    Προετοιμαστείτε λοιπόν για περισσότερες αυξήσεις των τιμών του iPhone το 2023. Τουλάχιστον φαίνεται ότι θα έχουμε USB-C...


    Πηγή
    Φωτογραφία: @aliartist3d
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.