Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Πληροφορίες για τους Intel Tiger Lake-U αποκαλύπτουν 15W/28W CPU με μέχρι 4,3GHz Boost χρονισμό

    Η Intel κυκλοφόρησε δύο οικογένειες 10ης γενιάς για laptops το καλοκαίρι: Τους Comet Lake και τους Ice Lake. Από τις δυο οικογένειες, οι επεξεργαστές Ice Lake συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη προσοχή του κοινού, καθώς βασίζονται στην καθυστερημένη τεχνολογία λιθογραφίας 10nm+ και διαθέτουν έναν ολοκαίνουριο πυρήνα γραφικών.

     

    large.intel-10th-gen-wafer.jpg

     

    Ο γίγαντας των επεξεργαστών είναι καθ' οδόν προς την κυκλοφορία μιας ακόμα γενιάς επεξεργαστών 10nm για laptops, το 2020, με την κωδική ονομασία Tiger Lake. Οι Tiger Lake θα χρησιμοποιούν τεχνολογία 10nm++ και σήμερα μπορούμε να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στις επιδόσεις αυτών των επεξεργαστών. Η σχετική πληροφορία έρχεται από το Zhihu που εντοπίστηκε από το γνωστό WCCFTech. Τα chip είχαν τυπωμένη ένδειξη "ES2" που σημαίνει Engineering Sample 2ης γενιάς.

     

    Ο νέος Tiger Lake-U, στην εκδοχή 28W, λέγεται ότι επιτυγχάνει single-core boost 4,3GHz και all-core boost 4GHz. Δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για τους χρονισμούς στην εκδοχή 15W.

     

    large.small_tiger_lake_spec.jpg

     

    Ο Tiger Lake-U συγκρίθηκε με τον Core i7-1065G7 (1,3GHz base, 3,9GHz single-core boost, 3,5GHz all-core boost), ο οποίος είναι ένας Ice Lake με 15W TDP. Στο SPECspeed benchmark, ο 15W Tiger Lake-U παρουσίασε βελτιωμένες επιδόσεις σε ποσοστό 15-18%. Με ρυθμίσεις για 28W TDP, η βελτίωση των επιδόσεων έφτασε το 30%.

     

    Στο SPECrate, ο 15W Tiger Lake-U είχε κατά 26% καλύτερες επιδόσεις, ενώ στα 28W έφτασε σε ποσοστά 53-64%.

     

    Φυσικά δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί αυτή τη στιγμή η εγκυρότητα των παραπάνω δεδομένων, αλλά η βελτίωση των επιδόσεων είναι ενδεικτική του αναμενόμενου άλματος από τα 10nm+ στα 10nm++.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.