Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Κίνα δεν θέλει το ChatGPT στα πόδια της

      Αξιωματούχοι της Κίνας απαγορεύουν τη χρήση του ChatGPT στις εγχώριες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

    Μια νέα έκθεση του Nikkei υποστηρίζει ότι οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές έχουν δώσει εντολή στις τοπικές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να σταματήσουν να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες που βασίζονται στην τεχνολογία ChatGPT της OpenAI. Το αίτημα έρχεται καθώς οι αξιωματούχοι ανησυχούν για τον μη λογοκριμένο χαρακτήρα της τεχνητής νοημοσύνης όταν απαντά σε ερωτήματα χρηστών. 

    Σύμφωνα με την έκθεση, η Tencent Holdings και η Ant Group έχουν ενημερωθεί να μην προσφέρουν προϊόντα που τροφοδοτούνται από τη νέα τεχνολογία TN, άμεσα ή μέσω τρίτων. Οποιαδήποτε τεχνολογική εταιρεία επιθυμεί να προσφέρει τη δική της εναλλακτική λύση ChatGPT θα πρέπει πρώτα να αναφερθεί στις ρυθμιστικές αρχές. 

    Το ChatGPT δεν είναι επίσημα διαθέσιμο στην Κίνα, αν και οι χρήστες στην επικράτειά της είχαν πρόσβαση σε αυτό χρησιμοποιώντας VPN και άλλες μεθόδους ανακατεύθυνσης. Στην εφαρμογή WeChat της Tencent υπάρχουν ήδη αντίγραφα τρίτων που έχουν δημοσιευτεί από προγραμματιστές, αλλά η Tencent τις έχει αποκλείσει.

    Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αρχίσει να ανησυχούν ότι το ChatGPT "θα μπορούσε να προσφέρει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ στη διάδοση της παραπληροφόρησης και στη χειραγώγηση των παγκόσμιων αφηγήσεων για τα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα". Φυσικά, η Κίνα έχει ιστορικό στην καταστολή των δυτικών υπηρεσιών διαδικτύου λόγω των δικών της προβλημάτων λογοκρισίας. 

    Η Microsoft λάνσαρε μόλις πρόσφατα τη δική της έκδοση του ChatGPT που είναι πλέον ενσωματωμένη στο Bing. Είναι γνωστή ως Bing Chat και τροφοδοτείται από την τεχνολογία "Prometheus" της Microsoft.  Όπως είναι φυσικό, αυτή η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη στην Κίνα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Future
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.