Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Baidu ετοιμάζει το δικό της ChatGPT Bot για την αναζήτηση στο διαδίκτυο

      Η Baidu, γνωστή και ως Google της Κίνας, θα το ενσωματώσει στη μηχανή αναζήτησης της

    Η Baidu Inc. σχεδιάζει να αναπτύξει μια υπηρεσία chatbot τεχνητής νοημοσύνης παρόμοια με την ChatGPT του OpenAI, σύμφωνα με πηγές, πραγματοποιώντας την πιο σημαντική είσοδο της Κίνας στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης.

    Η μεγαλύτερη εταιρεία μηχανών αναζήτησης της Κίνας σχεδιάζει να κάνει το ντεμπούτο της μια εφαρμογή τύπου ChatGPT τον Μάρτιο, ενσωματώνοντάς την αρχικά στις κύριες υπηρεσίες αναζήτησής της. Το εργαλείο, το όνομα του οποίου δεν έχει αποφασιστεί, θα επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν αποτελέσματα αναζήτησης με τη μορφή συνομιλίας, όπως κάνει και η δημοφιλής πλατφόρμα του OpenAI.

    Η Baidu έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα της τεχνητής νοημοσύνης σε μια προσπάθεια πολλών ετών για τη μετάβαση από το διαδικτυακό μάρκετινγκ σε μια βαθύτερη τεχνολογία. Το σύστημά Ernie - ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης μεγάλης κλίμακας που έχει εκπαιδευτεί σε δεδομένα για αρκετά χρόνια - θα είναι το θεμέλιο του επερχόμενου εργαλείου που μοιάζει με ChatGPT

    Η Baidu, η Alibaba Group Holding Ltd., η Tencent Holdings Ltd. και η ByteDance Ltd. ελέγχουν μεγάλο μέρος του διαδικτύου της Κίνας. Η εταιρεία αναζήτησης προσπαθεί να αναζωογονήσει την ανάπτυξη της, αφού υστερεί όλο και περισσότερο από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της σε τομείς όπως η διαφήμιση για κινητά, το βίντεο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από την έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη, η Baidu αναπτύσσει τώρα και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baidu, Robin Li, έθεσε το ChatGPT ως παράδειγμα όπου ο τεχνολογικός γίγαντας μπορεί να ηγηθεί. "Είμαι τόσο χαρούμενος που η τεχνολογία που στοχαζόμαστε καθημερινά μπορεί να προσελκύσει την προσοχή τόσο πολλών ανθρώπων. Αυτό δεν είναι εύκολο", είπε. Προειδοποίησε ότι η εμπορευματοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης γενικής χρήσης καθιστώντας την ένα "προϊόν που χρειάζονται όλοι", θα μπορούσε να είναι πρόκληση.

    Το ChatGPT κέντρισε επίσης το ενδιαφέρον των Κινέζων χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι όπως και οι άνθρωποι αλλού μοιράστηκαν στιγμιότυπα οθόνης από εκπληκτικές συνομιλίες με το bot τεχνητής νοημοσύνης στα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό συμβαίνει παρά το βαριά λογοκριμένο εγχώριο διαδίκτυο που είναι σε μεγάλο βαθμό αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, ένα μοντέλο που βοήθησε εταιρείες όπως η Baidu να ευδοκιμήσουν ως τοπικές ισοδύναμες με την Google, την Amazon και το Facebook.

    Εκτός από την Baidu, αρκετές κινεζικές νεοφυείς επιχειρήσεις εξερευνούν επίσης τη τεχνητή νοημοσύνη γενικής χρήσης και έχουν προσελκύσει επενδυτές όπως η Sequoia και η Sinovation Ventures.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.