Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple ενισχύει τις προσπάθειες της στη Τεχνητή Νοημοσύνη για το iOS 18

      Η Apple συνεχίζει τις εργασίες για τις λειτουργίες "Siri" και "Messages" με τεχνητή νοημοσύνη, με τη βοήθεια του ChatGPT

    Η Apple φέρεται να επιταχύνει την ανάπτυξη μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM) για το iOS 18, με τον κώδικα που βρέθηκε στην πρώτη beta του iOS 17.4 να δείχνει ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί το ChatGPT API της OpenAI για εσωτερικές δοκιμές.

     

    Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η Apple υιοθετεί μια διττή προσέγγιση στην ανάπτυξη LLM, κατασκευάζοντας ταυτόχρονα το δικό της σύστημα, ενώ παράλληλα δοκιμάζει το ChatGPT και το FLAN-T5. Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η Apple στοχεύει στη δημιουργία ενός LLM που είναι τόσο ασφαλές όσο και αποδοτικό, με δυνατότητα εκτέλεσης στη συσκευή.

     

    Ένας από τους βασικούς τομείς εστίασης για την Apple φαίνεται να είναι η ενσωμάτωση των LLM στην εφαρμογή Messages. Ο κώδικας υποδηλώνει ότι η Apple εργάζεται πάνω σε ένα χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στη Siri να απαντά σε ερωτήσεις και να συμπληρώνει αυτόματα προτάσεις στα iMessages. Αυτό θα μπορούσε να διευκολύνει τους χρήστες να έχουν πιο φυσικές συνομιλίες με τη Siri.

     

    Ένας άλλος τομέας δυνητικής ανάπτυξης είναι η χρήση των LLMs για περίληψη. Το πλαίσιο SiriSummarization στο iOS 17.4 υποδηλώνει ότι η Apple δοκιμάζει τα δικά της μοντέλα περίληψης έναντι του ChatGPT. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο ακριβείς και συνοπτικές περιλήψεις κειμένων και άρθρων.

     

    Συνολικά, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η Apple λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα και επενδύει σημαντικά στην ανάπτυξή τους. Είναι πιθανό ότι θα δούμε μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που θα υποστηρίζονται από LLM στο iOS 18, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης λειτουργίας της Siri, πιο φυσικές συνομιλίες με τη Siri και καλύτερη περίληψη κειμένων και άρθρων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: 9to5mac.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.