Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google αποκαλύπτει τον ανταγωνιστή του ChatGPT για συνομιλία με τεχνητή νοημοσύνη

      Γνωρίστε το Bard, το chatbot της Google που υποστηρίζεται από το δικό της μοντέλο γλώσσας, γνωστό ως LaMDA.

    Η Google κυκλοφόρησε τη Δευτέρα το δικό της chatbot τεχνητής νοημοσύνης, παρόμοιο με το ChatGPT, που ονομάζεται Bard.

    «To Bard επιδιώκει να συνδυάσει το εύρος της παγκόσμιας γνώσης με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μας μοντέλων», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, εχθές. "Βασίζεται σε πληροφορίες από τον Ιστό για να παρέχει φρέσκες, υψηλής ποιότητας απαντήσεις."

    Το Powering Bard είναι το γλωσσικό μοντέλο της Google για εφαρμογές διαλόγου, γνωστό και ως LaMDA. Η εταιρεία λέει ότι η νέα τεχνητή νοημοσύνη της θα χρησιμοποιεί πληροφορίες από τον Ιστό για να δίνει δημιουργικές απαντήσεις σε ερωτήματα ή για να παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για ερωτήσεις που τίθενται.

    Το Bard θα είναι διαθέσιμο τη Δευτέρα σε επιλεγμένους λογαριασμούς δοκιμής και στη συνέχεια στο κοινό τις επόμενες εβδομάδες. Βασίζεται σε μια ελαφριά έκδοση του LaMDA που χρησιμοποιεί λιγότερη υπολογιστική ισχύ, επιτρέποντάς του να κλιμακώνεται σε περισσότερα άτομα και να παρέχει πρόσθετη ανατροφοδότηση, σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου του CEO Sundar Pichai. Αυτά τα σχόλια, είπε ο Pichai, θα είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των «υψηλών στόχων της Google για ποιότητα, ασφάλεια και σταθερότητα στις πληροφορίες του πραγματικού κόσμου».

    Ο στόχος δεν είναι προς το παρόν η δημιουργία εσόδων από τον Bard, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Google. Η εταιρεία δεν μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφημίσεις ή τον τρόπο με τον οποίο ο Bard θα μπορούσε να δημιουργήσει έσοδα στο μέλλον. Ο εκπρόσωπος της Google είπε ότι η εταιρεία θέλει ένα υγιές διαδικτυακό οικοσύστημα και καθώς αναπτύσσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, η αποστολή επισκεψιμότητας αναζήτησης σε δημιουργούς και εκδότες ειδήσεων θα αποτελεί προτεραιότητα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: James Martin/CNET
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.