Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google διοργανώνει εκδήλωση σχετικά με την αναζήτηση και την τεχνητή νοημοσύνη στις 8 Φεβρουαρίου

      Θα παρουσιαστούν πληροφορίες σχετικά με το Google Search, Google maps και όχι μόνο.

    Η Google πρόκειται να μοιραστεί περισσότερα για τη δουλειά της στην τεχνητή νοημοσύνη. Την επόμενη εβδομάδα, η Google θα διοργανώσει μια εκδήλωση σχετικά με το πώς «χρησιμοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να ξανασκεφτεί τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν, εξερευνούν και αλληλεπιδρούν με πληροφορίες, καθιστώντας την εύρεση αυτού που ψάχνετε, πιο εύκολη και πιο φυσική», σύμφωνα με μια πρόσκληση που στάλθηκε στο The Verge. Η εκδήλωση διάρκειας 40 λεπτών θα μεταδοθεί στο YouTube στις 8 Φεβρουαρίου στις 15.30 (Ώρα Ελλάδος).

    Η χρονική στιγμή της εκδήλωσης είναι ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Sundar Pichai ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αφήσει τους χρήστες της να «αλληλεπιδρούν άμεσα» με τα «νεότερα, πιο ισχυρά μοντέλα γλώσσας στο ρόλο του συντρόφου για αναζήτηση» σύντομα. Η Google, που εδώ και πολύ καιρό ήταν ο de facto τρόπος εύρεσης πληροφοριών στο διαδίκτυο, πιθανότατα αντιμετωπίζει κάποια πίεση από τη Microsoft, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να ενσωματώσει το ChatGPT στο Bing. Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στην Bing να προσφέρει πιο έξυπνες περιλήψεις και αποτελέσματα, κάτι με το οποίο η Google δυσκολεύεται προς το παρών.

     

    unnamed__12_.webp

     

    Φυσικά, είναι πολύ πιθανό η παρουσίαση να αφορά περισσότερο τα εργαλεία με τα οποία είμαστε ήδη εξοικειωμένοι. η πρόσκληση περιέχει αναφορές στο Google Lens, τη Μετάφραση, τις Αγορές και τους Χάρτες. Θα ήταν άδικο να παραπονεθεί κάποιος εάν η εκδήλωση αφορά απλώς μικρές βελτιώσεις σε αυτά τα εργαλεία, καθώς αυτές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά για μερικά από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν κάθε μέρα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.