Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google μπορεί σύντομα να παρουσιάσει ένα chatbot αναζήτησης λόγω της πίεσης από το ChatGPT

      Η εταιρεία διπλασιάζει την έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη καθώς απολύει 12.000 εργαζομένους.

    Φαίνεται ότι η Google αισθάνεται τη πίεση από το ChatGPT του OpenAI. Το chatbot που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη έχει "αλώσει" τον κόσμο της τεχνολογίας τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς μπορεί να παρέχει στους χρήστες τις πληροφορίες που αναζητούν σε μια κατανοητή μορφή. Η Google βλέπει το ChatGPT ως απειλή για την επιχείρηση αναζήτησης και έχει αλλάξει τα σχέδιά της ανάλογα τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τους New York Times.

    Η έκθεση ισχυρίζεται ότι ο CEO Sundar Pichai έχει σημάνει συναγερμό και επιτάχυνε την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η Google φέρεται να ετοιμάζεται να επιδείξει τουλάχιστον 20 προϊόντα με τεχνητή νοημοσύνη και ένα chatbot για τη μηχανή αναζήτησής της φέτος, με τουλάχιστον μερικά να κάνουν το ντεμπούτο τους στη διάσκεψη I/O του Μαΐου.

    Σύμφωνα με ένα slide deck που προβλήθηκε από τους New York Times, μεταξύ των έργων τεχνητής νοημοσύνης στα οποία εργάζεται η Google είναι ένα εργαλείο δημιουργίας εικόνων, μια αναβαθμισμένη έκδοση του AI Test Kitchen (μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται για τη δοκιμή πρωτοτύπων), μια λειτουργία πράσινης οθόνης τύπου TikTok για το YouTube και ένα εργαλείο που μπορεί να δημιουργήσει βίντεο για να συνοψίσει άλλα κλιπ. Επίσης, στα σκαριά είναι ένα χαρακτηριστικό με τίτλο Shopping Try-on (ίσως παρόμοιο με αυτό που αναπτύσσει η Amazon), μια δημιουργία ταπετσαρίας για τηλέφωνα Pixel και εργαλεία που βασίζονται σε ΤΝ που θα μπορούσε να διευκολύνει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές Android.

    Ο Pichai φέρεται να έφερε τους ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin τον περασμένο μήνα για να συναντηθούν με τους σημερινούς αρχηγούς της εταιρίας, έτσι ωστε να εξετάσουν τα σχέδια τεχνητής νοημοσύνης και να πουν τη γνώμη τους. Το δίδυμο δεν είχε μεγάλη καθημερινή ενασχόληση με την εταιρεία από το 2019, καθώς επικεντρώνεται σε άλλα έργα.

    Η Google προσπάθησε να επιταχύνει τις διαδικασίες έγκρισης προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων για να διασφαλίσει ότι η τεχνολογία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη είναι δίκαιη και ηθική. Επιπλέον, η εταιρεία λέγεται ότι προσαρμόζει τα επίπεδα κινδύνου που είναι έτοιμη να αναλάβει καθώς αναπτύσσει τέτοια τεχνολογία. Οι προτεραιότητες για μια επίδειξη του chatbot αναζήτησης περιλαμβάνουν φαινομενικά την ασφάλεια, την ακρίβεια και τον αποκλεισμό παραπληροφόρησης. Ωστόσο, για τα άλλα προϊόντα και τα εργαλεία στα οποία εργάζεται η Google, έχει "ένα κάτω όριο και θα προσπαθήσει να περιορίσει ζητήματα που σχετίζονται με το μίσος και την τοξικότητα, τον κίνδυνο και την παραπληροφόρηση αντί να τα αποτρέψει", ανέφεραν οι New York Times.

    Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η Google λέγεται ότι βρίσκεται σε κατάσταση πανικού λόγω του ChatGPT. Πρώτον, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναφορές πρότειναν ότι η Microsoft (επενδυτής της OpenAI) σχεδιάζει να ενσωματώσει μέρος της τεχνολογίας που τροφοδοτεί το ChatGPT στο Bing. Η εταιρεία δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι σύντομα θα ενσωματώσει το ChatGPT στην υπηρεσία Azure OpenAI.

    Η τελευταία αναφορά σχετικά με την απάντηση της Google στο ChatGPT έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την απόλυση 12.000 ατόμων. «Είμαι σίγουρος για την τεράστια ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας χάρη στη δύναμη της αποστολής μας, την αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και τις πρώτες μας επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη», έγραψε ο Pichai σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό. «Για να το αποτυπώσουμε πλήρως, θα χρειαστεί να κάνουμε δύσκολες επιλογές».

    Ο Pichai πρόσθεσε ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να αποκαλύψει "μερικές εντελώς νέες εμπειρίες για χρήστες, προγραμματιστές και επιχειρήσεις. Έχουμε μια σημαντική ευκαιρία μπροστά μας με την τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα προϊόντα μας και είμαστε έτοιμοι να την προσεγγίσουμε με τόλμη και υπευθυνότητα".


    Πηγή
    Φωτογραφία: Benoit Tessier / reuters
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.