Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft θα ξεκινήσει το ChatGPT 4 με βίντεο AI την επόμενη εβδομάδα

    Η επιτυχία του ChatGPT ήταν αναπόφευκτη τους τελευταίους μήνες και φαίνεται ότι η Microsoft πρόκειται να αναβαθμίσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης με μια ενημέρωση που θα μπορούσε να το φέρει και πάλι στο προσκήνιο (λες και έχει φύγει από αυτό). Αυτό συμβαίνει επειδή η εταιρεία πρόκειται να κυκλοφορήσει το GPT-4 ήδη από την επόμενη εβδομάδα, και ενδεχομένως θα σας επιτρέπει να δημιουργείτε βίντεο που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη από απλές οδηγίες κειμένου.

    Τα νέα αποκαλύφθηκαν από τον Andreas Braun, Chief Technology Officer της Microsoft Γερμανίας, σε μια πρόσφατη εκδήλωση με τίτλο "AI in Focus - Digital Kickoff". Σύμφωνα με τον Braun, "θα παρουσιάσουμε το GPT-4 την επόμενη εβδομάδα ... θα έχουμε πολυτροπικά μοντέλα που θα προσφέρουν εντελώς διαφορετικές δυνατότητες - για παράδειγμα βίντεο".

    Το GPT-4 είναι η υποκείμενη τεχνολογία μεγάλων γλωσσικών μοντέλων που τροφοδοτεί εφαρμογές όπως το ChatGPT. Αυτή τη στιγμή, το ChatGPT μπορεί να απαντήσει μόνο σε μορφή κειμένου, αλλά φαίνεται ότι η επικείμενη ενημέρωση θα τα αλλάξει όλα αυτά.

    Το ChatGPT δεν θα είναι το πρώτο εργαλείο που θα βγάζει βίντεο δημιουργημένα από τεχνητή νοημοσύνη. Το 2022, η Meta ξεκίνησε το Make-A-Video, το οποίο δημιουργεί ρεαλιστικά βίντεο με βάση σύντομες προτροπές κειμένου. Όπως ακούγεται, η επόμενη έκδοση του ChatGPT μπορεί να είναι σε θέση να κάνει κάτι παρόμοιο.

    Στην εκδήλωση για την τεχνητή νοημοσύνη, η Microsoft εξήγησε ότι το GPT-4 θα είναι "πολυτροπικό". Ο Holger Kenn, Διευθυντής Επιχειρηματικής Στρατηγικής στη Microsoft Γερμανίας, εξήγησε ότι αυτό θα επιτρέψει στην Τεχνητή Νοημοσύνη της εταιρείας να μεταφράζει το κείμενο ενός χρήστη σε εικόνες, μουσική και βίντεο.

    Η Microsoft έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς ένα τηλεφωνικό κέντρο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το GPT-4 για την αυτόματη μετατροπή των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ υπαλλήλων και πελατών σε κείμενο, γεγονός που θα εξοικονομούσε τεράστια ποσά χρόνου και προσπάθειας που προηγουμένως θα αναλώνονταν για την περίληψη αυτών των κλήσεων μετά το τέλος τους.

    Παρά το τεράστιο ενδιαφέρον και τις λίστες αναμονής, η Microsoft δεν αναφέρθηκε στην ενσωμάτωση του ChatGPT στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Bing. Δεδομένης όλης της πρόσφατης διαμάχης που έχει προκαλέσει αυτό το θέμα, ίσως η εταιρεία θεώρησε ότι ήταν υπερβολικά ευαίσθητο θέμα.

    Ανεξάρτητα από αυτό, με το GPT-4 που προφανώς θα κυκλοφορήσει ήδη από την επόμενη εβδομάδα, ίσως να μην έχουμε πολύ καιρό να περιμένουμε μέχρι να δούμε τι μπορεί να κάνει η επόμενη έκδοση του ChatGPT - και αν η Microsoft μπορεί να διορθώσει κάποια από τα παρατεταμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τον ΤΝ βοηθό της.


    Πηγή
    Φωτογραφία: digitaltrends.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.