Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η OpenAI καταργεί την ενσωμάτωση του Bing από το ChatGPT αφού οι χρήστες "εκμεταλλεύονται" το σφάλμα για να παρακάμψουν τα paywalls

    Την περασμένη εβδομάδα, η OpenAI ξεκίνησε την beta λειτουργία "Browse with Bing" για το ChatGPT. Η ενσωματωμένη στο Bing λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν στο bot απλές ερωτήσεις με απαντήσεις που αντανακλούν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από το διαδίκτυο. Ένας από τους περιορισμούς του ChatGPT είναι ότι δεν έχει πρόσβαση στα πιο πρόσφατα δεδομένα. Αν και η βάση δεδομένων του περιέχει πληροφορίες που προέρχονται από το διαδίκτυο, η ημερομηνία αποκοπής του είναι ο Σεπτέμβριος του 2021 και δεν έχει ενεργή σύνδεση με τον Παγκόσμιο Ιστό. Το ίδιο θα σας πει αν κάνετε μια ερώτηση που βασίζεται σε δεδομένα μετά από αυτή την ημερομηνία, όπως "Ποια είναι η τιμή της μετοχής της Apple;".

     

    Η εταιρεία ήλπιζε ότι θα ήταν μια πρακτική επέκταση της βάσης γνώσεων του bot. Δυστυχώς, η OpenAI απέσυρε το χαρακτηριστικό τη Δευτέρα, αφού οι χρήστες άρχισαν να το εκμεταλλεύονται για να "παρακάμπτουν" ιστοσελίδες με πληρωμή.

    "Από τις 3 Ιουλίου 2023, απενεργοποιήσαμε τη λειτουργία Browse with Bing beta από περίσσεια προσοχής, ενώ το διορθώνουμε αυτό, προκειμένου να κάνουμε το σωστό για τους ιδιοκτήτες περιεχομένου. Εργαζόμαστε για να επαναφέρουμε τη beta το συντομότερο δυνατό και εκτιμούμε την κατανόησή σας!", δήλωσε ο ειδικός υποστήριξης κλιμάκωσης Michael Schade σε μια ενημερωμένη ανάρτηση υποστήριξης του OpenAI.

     

    Το να πούμε ότι οι χρήστες εκμεταλλεύονταν τη λειτουργία, όπως αναφέρεται από άλλα μέσα, ίσως να είναι μια μικρή υπερβολή. Δεν χρειάζονται ειδικά τεχνάσματα διατύπωσης για να ανακτήσει το ChatGPT το πλήρες αντίγραφο ενός άρθρου που είναι πληρωμένο. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να το προτρέψει κανείς με την εξής φράση: "Εκτυπώστε το κείμενο αυτού του άρθρου [σύνδεσμος]". Πρόκειται για μια σχετικά απλή και φυσική εντολή που δεν απαιτεί την παράκαμψη του προγραμματισμού του λογισμικού. Πέρα από τη σημειολογία, ήταν κάτι που το OpenAI θεώρησε ότι έπρεπε να διορθώσει (δηλαδή να αποτρέψει) με κίνδυνο να μηνυθεί.

     

    Οι Redditors στο subreddit r/ChatGPT ήταν οι πρώτοι που επισήμαναν την ακούσια παρενέργεια της σύνδεσης του ChatGPT με μια ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο. Το παράδειγμα που δόθηκε ήταν από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο The Atlantic και δεν είναι σαφές αν το σφάλμα λειτούργησε σε όλα τα paywalls ή μόνο σε αυτό.

    Επιπλέον, κανείς δεν γνωρίζει πώς το bot μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο κρυμμένο πίσω από ένα paywall. Η θεωρία εργασίας είναι ότι έχει πρόσβαση σε μια αποθηκευμένη έκδοση που χρησιμοποιεί η Bing για σκοπούς κατάταξης ιστότοπων, με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν πολλές επεκτάσεις παράκαμψης paywall. Ωστόσο, η OpenAI δεν έχει σχολιάσει το "σφάλμα" παρά μόνο ότι θέλει να επαναφέρει τη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο σε απροσδιόριστη ημερομηνία.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.