Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung λέει ότι όλα είναι ψεύτικα: Κλέβουν την ψυχή της φωτογραφίας;

      Η Samsung συμμετέχει στην επεξεργασία φωτογραφιών με TN: "Ο κλάδος πρέπει να είναι υπεύθυνος και πρέπει να ρυθμίζεται"

    Η Samsung αντιμετωπίζει επικρίσεις ότι οι κάμερες των τηλεφώνων της, που λειτουργούν με AI, δημιουργούν μη ρεαλιστικές και μη αυθεντικές φωτογραφίες. Αλλά η υπεράσπιση της εταιρείας μπορεί να σας εκπλήξει: υποστηρίζει ότι όλες οι φωτογραφίες είναι εγγενώς ψεύτικες.

     

    Ο EVP της Samsung, Patrick Chomet, δήλωσε στο TechRadar: "Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως μια πραγματική φωτογραφία. Από τη στιγμή που χρησιμοποιείτε αισθητήρες, αναπαράγετε αυτό που βλέπετε, όχι την πραγματικότητα". Υποστηρίζει ότι ακόμη και βασικές ρυθμίσεις όπως το ζουμ ή η αυτόματη εστίαση αλλάζουν την εικόνα, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ "πραγματικής" και "βελτιωμένης".

     

    Αυτή η προκλητική δήλωση, που είναι πιθανό να ταράξει τα νερά των φωτογράφων, εγείρει ένα εύλογο ερώτημα: τι ορίζει μια φωτογραφία; Καθώς η τεχνολογία όπως η τεχνητή νοημοσύνη συγχωνεύει πολλαπλά καρέ και εφαρμόζει περίπλοκη επεξεργασία, η γραμμή μεταξύ σύλληψης και δημιουργίας θολώνει. Η συζήτηση εντείνεται με την άνοδο της δημιουργικής ΤΝ, που δημιουργεί εντελώς νέες εικόνες που δεν έχει δει η φωτογραφική μηχανή. Τα τελευταία τηλέφωνα Galaxy S24 της Samsung χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με την αυθεντικότητα των φωτογραφιών.

     

    Η στρατηγική της Samsung, σύμφωνα με τον Chomet, είναι να δώσει στους καταναλωτές δύο πράγματα που αποφάσισε ότι θέλουν: έναν τρόπο να αποτυπώνουν "τη στιγμή" και έναν τρόπο να δημιουργούν "μια νέα πραγματικότητα". Και τα δύο χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, λέει - αλλά τα τελευταία αποκτούν υδατογραφήματα και μεταδεδομένα "για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν τη διαφορά".


    Πηγή
    Φωτογραφία: Allison Johnson / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.