Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Jensen Huang της Nvidia παραδίδει το πρώτο DGX H200 στον κόσμο στο OpenAI

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia Jensen Huang εξέπληξε πρόσφατα τον κόσμο, παραδίδοντας την πρώτη DGX H200 στους Sam Altman και Greg Brockman της εταιρίας OpenAI. Το ραντεβού, το οποίο καταγράφηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σηματοδότησε μια σημαντική στιγμή στο πεδίο των υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης.

     

     

    Ο DGX H200, ο οποίος χαιρετίστηκε ως μια "game changer" των διακομιστών που βασίζονται σε GPU, διαθέτει την επαναστατική GPU H200 Tensor Core, μια σημαντική αναβάθμιση από τον προκάτοχό του, την H100. Με αξιοσημείωτη μνήμη 141 GB και ταχύτατες ταχύτητες 4,8 TB/s, η Nvidia τοποθετεί τον H200 ως την κορυφή της επιτάχυνσης του φόρτου εργασίας AI.

     

    Η αφιέρωση του Huang στον υπερυπολογιστή για την "προώθηση της AI, της πληροφορικής και της ανθρωπότητας" απηχεί μια χειρονομία που θυμίζει το 2016, όταν παρουσίασε στον Elon Musk του OpenAI τον DGX-1. Ωστόσο, εν μέσω του ενθουσιασμού, μια νομική διαμάχη ετοιμάζεται μεταξύ του Musk και του OpenAI, αμαυρώνοντας την κάποτε φιλική σχέση. Οι ισχυρισμοί για παραβίαση των συμβάσεων και οι ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους της τεχνητής γενικής νοημοσύνης ξεπροβάλλουν, ρίχνοντας σκιά στις προηγούμενες συνεργασίες τους. Παρά τη ρήξη, η παράδοση του Huang προαναγγέλλει μια νέα εποχή στην καινοτομία της τεχνητής νοημοσύνης, αφήνοντας τους παρατηρητές περίεργους για το μέλλον της πληροφορικής και την αναζήτηση της ανθρωπότητας για την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Interesting Engineering
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.