Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προσπάθειες του Google DeepMind να ξεπεράσει το ChatGPT

      Νέα προσπάθεια της Google να αποκτήσει θέση στο στίβο της τεχνητής νοημοσύνης

    Τον Απρίλιο, το Google Brain και το DeepMind ένωσαν τις δυνάμεις τους ως Google DeepMind, με σχέδια να αντιμετωπίσουν την ανταγωνιστική απειλή που συνιστά το OpenAI και το ChatGPT που αλλάζει το παιχνίδι. Σύμφωνα με το Wired, ο διευθύνων σύμβουλος της DeepMind, Demis Hassabis, λέει ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα νέο σύστημα, το Gemini - το οποίο είχε υπονοηθεί στο Google I/O τον Μάιο - το οποίο θα "αξιοποιήσει τεχνικές που βοήθησαν το AlphaGo να νικήσει έναν πρωταθλητή του Go το 2016".

     

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Hassabis δήλωσε ότι το σύστημα Gemini θα συνδυάσει την τεχνολογία LLM με τεχνικές ενισχυτικής μάθησης που χρησιμοποιούνται στο AlphaGo, με στόχο να του δώσει νέες δυνατότητες σχεδιασμού και επίλυσης προβλημάτων. Μια άλλη πρόσφατη έκθεση από το The Information επικαλείται μια ανώνυμη πηγή η οποία δήλωσε ότι οι ερευνητές της Google χρησιμοποιούν το YouTube (το οποίο ανήκει στην Google) για να αναπτύξουν το Gemini - το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορούσε να αποτελέσει πλεονέκτημα για το GoogleDeepMind, καθώς μπορεί να αποκτήσει "πληρέστερη πρόσβαση στα δεδομένα βίντεο από ό,τι οι ανταγωνιστές που ξύνουν τα βίντεο".

     

    Στο Google I/O, ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai σημείωσε σε ένα blog post ότι το Gemini, το "μοντέλο θεμελίωσης επόμενης γενιάς" της εταιρείας, βρίσκεται ακόμη σε στάδιο εκπαίδευσης.

    "Το Gemini δημιουργήθηκε από την αρχή για να είναι πολυτροπικό, εξαιρετικά αποτελεσματικό στις ενσωματώσεις εργαλείων και API και χτίστηκε για να επιτρέπει μελλοντικές καινοτομίες, όπως η μνήμη και ο προγραμματισμός", έγραψε. "Αν και είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, βλέπουμε ήδη εντυπωσιακές πολυτροπικές δυνατότητες που δεν είχαμε δει σε προηγούμενα μοντέλα. Μόλις τελειοποιηθεί και δοκιμαστεί αυστηρά για την ασφάλεια, το Gemini θα είναι διαθέσιμο σε διάφορα μεγέθη και δυνατότητες".

    Οι αναφορές για το Gemini έρχονται καθώς ο ίδιος ο Hassabis έχει εκφράσει την ανησυχία του για τους μακροπρόθεσμους, υπαρξιακούς κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης. Στην έκθεση του Wired ο Hassabis αναφέρει ότι κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο, αλλά ότι αν η πρόοδος συνεχιστεί με τον τρέχοντα ρυθμό, δεν υπάρχει πολύς χρόνος για την ανάπτυξη δικλείδων ασφαλείας. "Μπορώ να δω τα είδη των πραγμάτων που ενσωματώνουμε στη σειρά Gemini σωστά και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι δεν θα λειτουργήσουν", δήλωσε.

     

    Αλλά ο Hassabis ήταν επίσης πρόσφατα ένας από τους πιο εξέχοντες υπογράφοντες της δήλωσης για τον κίνδυνο της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία προειδοποίησε για τον "κίνδυνο εξαφάνισης" από την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη, εάν η ανάπτυξή της δεν τύχει κατάλληλης διαχείρισης.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Canva
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.