Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Brave Search εισάγει τη λειτουργία 'Summarizer' βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη ως απάντηση στο ChatGPT

    Το 2021, οι προγραμματιστές του προγράμματος περιήγησης ιστού Brave, το οποίο εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, ανακοίνωσαν τη δική τους μηχανή αναζήτησης για να ανταγωνιστούν τις Google και Bing. Ένα χρόνο αργότερα, το Brave Search έγινε επίσημα διαθέσιμο σε όλους. Τώρα το Brave Search εισάγει μια νέα λειτουργία βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται "Summarizer", η οποία έρχεται ως απάντηση στο ChatGPT.

    Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Summarizer χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει μια σύντομη περίληψη που σχετίζεται με αυτό που αναζητά ο χρήστης με βάση πολλαπλές πηγές. Η απάντηση που δημιουργείται από την TN εμφανίζεται ακριβώς πάνω από τα αποτελέσματα του διαδικτύου και περιλαμβάνει ακόμη και τις πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο κομμάτι κειμένου.

    Ωστόσο, ενώ ανταγωνιστές όπως το Microsoft Bing προωθούν την ενσωμάτωση του ChatGPT, το Brave Search δεν επέλεξε την τεχνολογία GPT της OpenAI. Αντ' αυτού, όπως σημειώνει το TechCrunch, η λειτουργία Summarizer βασίζεται σε διαφορετικά μοντέλα μεγάλων γλωσσών (LLM).

    Ακολουθεί ένα παράδειγμα της απάντησης που παράγεται από την TN του Brave Search, η οποία χρησιμοποιεί ακόμη και το 9to5Mac ως μία από τις πηγές, όταν ερωτήθηκε για τις φήμες σχετικά με τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας της Apple:

     

    Παράθεση

    Rumors about Apple’s Mixed Reality headset have been circulating since January of 2022, when analyst Ming-Chi Kuo and Display Supply Chain analysts both talked about it. According to a DSCC paper, the headset will feature an innovative three-display configuration with two micro OLED 4K displays and another AMOLED panel for low-resolution peripheral vision

     

    Εκτός από την περίληψη που δημιουργείται από ΤΝ, το Brave Search επισημαίνει επίσης σχετικές προτάσεις στα παρατιθέμενα αποτελέσματα για άρθρα ειδήσεων αντί για λέξεις-κλειδιά. Ο επικεφαλής αναζήτησης της Brave, Josep M. Pujol, δήλωσε ότι το Brave Search έχει πλέον 22 εκατομμύρια ερωτήματα την ημέρα. Όσον αφορά τη λειτουργία Summarizer, ο Pujol επεσήμανε ότι η λειτουργία είναι διαφανής σχετικά με τις πηγές της και ότι δεν παρέχει "κατασκευασμένες απαντήσεις" όπως άλλα εργαλεία συνομιλίας ΤΝ.

    Παρόλο που το Brave Search είναι ενσωματωμένο στο Brave Browser, δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε για να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης του. Μπορείτε απλώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο search.brave.com από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Ακόμα κι έτσι, όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το Brave Browser μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του.


    Πηγή
    Φωτογραφία: 9to5mac.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.