Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Google Bard μπορεί τώρα να παρακολουθεί βίντεο στο YouTube για εσάς

      Η επέκταση YouTube του Bard μπορεί τώρα να χειριστεί σύνθετα ερωτήματα σχετικά με συγκεκριμένο περιεχόμενο βίντεο

    Το Bard, το AI chatbot της Google, γίνεται σταθερά όλο και πιο χρήσιμο μετά από μια όχι και τόσο καλή πρώτη εντύπωση. Τώρα, όπως σημειώνει το Android Authority, η ενσωμάτωση του bot στο YouTube αναβαθμίζεται, ώστε να μπορεί να αναλύει μεμονωμένα βίντεο για να σας εμφανίζει συγκεκριμένες πληροφορίες - όπως βασικά σημεία ή συστατικά συνταγών - χωρίς να πατήσετε ποτέ το play. Αυτό είναι δυνητικά ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, αλλά θα μπορούσε να σημάνει περισσότερη ανησυχία σχετικά με τη γεννητική AI για τους δημιουργούς.

     

    Σε δοκιμή που έκανε η Allison Johnson, συντάκτρια του δικτυακού τόπου TheVerge,  έβαλε το Bard να παρακολουθήσει ένα video με τη συνταγή για ένα Espresso Martini. Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να πληκτρολογήσει μερικές οδηγίες και το Bard είχε τον πλήρη κατάλογο των συστατικών και μερικές οδηγίες βήμα προς βήμα. Ο Bard βρήκε όλα τα κρίσιμα σημεία σωστά στην σύνοψη του βίντεο: τα συστατικά και οι μετρήσεις είναι όλα ακριβή και οι οδηγίες είναι σωστές. Περιλαμβάνει ακόμη και το πρώτο βήμα της ψύξης ενός ποτηριού μαρτίνι γεμίζοντάς το με πάγο και νερό. Το μόνο πράγμα που δεν είναι ακριβώς στο στόχο είναι ότι λέει ότι πρέπει να ανακινήσετε το ποτό για 30 δευτερόλεπτα - το βίντεο σίγουρα δεν σας δείχνει ούτε σας συμβουλεύει να το ανακινήσετε τόσο πολύ.  Η συγκεκριμένη συνταγή από το America's Test Kitchen είναι ήδη δημοσιευμένη στον ιστότοπό του - απλά βρίσκεται πίσω από ένα paywall, όπως και πολλά άλλα περιεχόμενά του. Το βίντεο στο YouTube δεν περιλαμβάνει τη συνταγή στην περιγραφή του βίντεο. Έχοντας το Bard να μου βγάζει τη συνταγή, απλώς παραλείπω το βήμα όπου πατάω το play, παρακολουθώ ένα preroll add και μετά αναλαμβάνει το Bard. Αυτό είναι καλό για τον χρήστη, αλλά μάλλον λιγότερο καλό για τον εκδότη του βίντεο.

     

    Προς το παρόν, αυτή η λειτουργία υπάρχει μόνο ως εμπειρία opt-in στο Labs και χρειάζεται λίγη δουλειά για να φτάσετε στην απάντηση που ψάχνετε. Όταν ζήτησα την "πλήρη συνταγή" από το βίντεο, το Bard δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τίποτα. Ζητώντας όμως "οδηγίες βήμα προς βήμα" σε επόμενη ερώτηση, πήρα ολόκληρη τη συνταγή.

     

    Με τόση τριβή, μάλλον δεν υπάρχει τρέχων κίνδυνος για τη στρατηγική της ATK στο YouTube. Αλλά δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα μέλλον όπου αυτό το εργαλείο θα υπάρχει ακριβώς μέσα στο YouTube, και σε εκείνο το σημείο, θα πρέπει να γίνει μια διαφορετική συζήτηση σχετικά με το πώς η αξία του Bard που σαρώνει το περιεχόμενο ενός βίντεο μπορεί να ωφελήσει τους δημιουργούς - αυτή τη στιγμή, το μόνο ξεκάθαρο όφελος είναι για τη Google.

     

    Δεν είναι κάτι καινούργιο για τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη, αλλά είναι ένα ερώτημα για το οποίο κανείς στον κλάδο - συμπεριλαμβανομένης της Google - δεν έχει βρει ακόμη απάντηση. Ανεξάρτητα από αυτό, αν θέλει να κρατήσει τους δημιουργούς του YouTube να παράγουν ευχαρίστως περιεχόμενο για την πλατφόρμα της, τότε η Google θα πρέπει να βρει κάποια στιγμή μια λύση σε αυτό το θέμα.


    Φωτογραφία: Google
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.