Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Google Bard μπορεί τώρα να συνδεθεί απευθείας με το Gmail, τα Έγγραφα, τους Χάρτες και πολλά άλλα

      Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει "μπάσιμο" στα δεδομένα μας στη Google

    Η Google ανακοίνωσε σήμερα μια σημαντική αναβάθμιση του συστήματος διαλογικής τεχνητής νοημοσύνης (conversational AI) Bard, επεκτείνοντας τις δυνατότητές του για σύνδεση με τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές και υπηρεσίες παραγωγικότητας της Google. Οι βελτιώσεις αποσκοπούν στο να καταστήσουν το Bard πιο χρήσιμο για καθημερινές εργασίες, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες σχετικά με την ακρίβεια των πληροφοριών που παρέχει.

     

    Ξεκινώντας από σήμερα, το Bard μπορεί πλέον να έχει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες από εφαρμογές όπως το Gmail, τα Έγγραφα, οι Χάρτες, οι Πτήσεις και το YouTube για να παρέχει πιο ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες απαντήσεις στο πλαίσιο μιας συνομιλίας. Για παράδειγμα, όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι, το Bard μπορεί τώρα να αντλεί αυτόματα σχετικές ημερομηνίες, πληροφορίες πτήσεων, οδηγίες και συστάσεις για αξιοθέατα - όλα μέσα σε μία συνομιλία.

     

    Η αναβάθμιση έρχεται μετά το απογοητευτικό δημόσιο λανσάρισμα του Bard τον Μάρτιο, το οποίο ανέδειξε πραγματικές ανακρίβειες σε πολλές από τις απαντήσεις του. Η Google ελπίζει ότι η ενσωμάτωση με τη μηχανή αναζήτησής της θα βοηθήσει το Bard να γίνει πιο ακριβές. Οι χρήστες μπορούν τώρα να κάνουν κλικ σε ένα κουμπί "Google it" για να ελέγξουν τις απαντήσεις του Bard σε σχέση με τις ευρετηριασμένες διαδικτυακές πληροφορίες εντός της συνομιλίας.

     

    Η Google τόνισε ότι παραμένει δεσμευμένη στην προστασία των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών μετά την ενημέρωση. Εάν ένας χρήστης επιλέξει να χρησιμοποιήσει τις επεκτάσεις Workspace, το Bard δεν θα χρησιμοποιήσει το περιεχόμενό του από το Gmail, τα Έγγραφα ή το Drive για να εκπαιδεύσει το μοντέλο του Bard. Οι χρήστες παραμένουν στον έλεγχο των ρυθμίσεων απορρήτου τους.

     

    Η εταιρεία έχει επίσης διευκολύνει την αξιοποίηση των συνομιλιών άλλων με το Bard. Από σήμερα, όταν κάποιος μοιράζεται μια συνομιλία Bard με έναν χρήστη μέσω ενός δημόσιου συνδέσμου, το άτομο που λαμβάνει τη συνομιλία μπορεί να συνεχίσει τη συζήτηση και να θέσει στο Bard πρόσθετες ερωτήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα ή να τη χρησιμοποιήσει ως αφετηρία για τις δικές του ιδέες.

     

    Η Google επεκτείνει επίσης την πρόσβαση στις υπάρχουσες λειτουργίες της αγγλικής γλώσσας, όπως η δυνατότητα μεταφόρτωσης εικόνων με το Lens, η λήψη εικόνων αναζήτησης στις απαντήσεις και η τροποποίηση των απαντήσεων του Bard σε περισσότερες από 40 γλώσσες.

     

    Αν και ακόμη περιορισμένες, οι νέες λειτουργίες του Bard δείχνουν ένα μέλλον όπου οι βοηθοί AI θα μπορούν να συνδυάζουν απρόσκοπτα τις ικανότητες συνομιλίας με υπηρεσίες όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα έγγραφα για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα. Καθώς το Bard συνεχίζει να βελτιώνεται, μπορεί να ενσωματωθεί περαιτέρω με άλλες προσφορές της Google, όπως ημερολόγια, φωτογραφίες και αναλύσεις.

     

    Οι αναβαθμίσεις του Bard ξεκινούν από σήμερα. Η Google σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες γλώσσες και ενσωματώσεις τους επόμενους μήνες, καθώς συνεχίζει να βελτιώνει την τεχνολογία με υπευθυνότητα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Google
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.