Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Google DeepMind ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στην επίτευξη τεχνητής νοημοσύνης σε ανθρώπινο επίπεδο

    Ο Dr Nando de Freitas, επικεφαλής ερευνητής στο DeepMind της Google, δήλωσε ότι "το παιχνίδι τελείωσε" αναφορικά με την προσπάεθεια επίτευξης τεχνητής γενικής νοημοσύνης (AGI-Artificial General Intelligence) ή νοημοσύνης σε ανθρώπινο επίπεδο.

     


    Ο Dr Freitas ανάρτησε το παραπάνω στο Twitter ως απάντηση σε ένα άρθρο γνώμης του Tristan Greene μετά την κυκλοφορία του, Gato της DeepMind, στο οποίο ο Greene προτείνει ότι η ανθρωπότητα μπορεί να μην επιτύχει ποτέ AGI και ότι τουλάχιστον φαίνεται ότι "σαν το AGI δεν θα συμβαίνει στη ζωή μας".

    Το Gato είναι μια τεχνητή νοημοσύνη (AI) που η DeepMind αποκαλεί "A Generalist Agent". Ο Freitas επέβλεψε το έργο Gato και είναι ένας από τους συγγραφείς μιας μελέτης που ανέβηκε στο arXiv.

    Ο Dr Freitas πιστεύει ότι η επίτευξη του AGI είναι ουσιαστικά ένα κλεισμένο θέμα για την ανθρωπότητα και η επίτευξή του είναι μόνο θέμα χρόνου. Σύμφωνα με τον Dr Freitas, η επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κλιμάκωση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης και η μνήμη, η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια και άλλες πτυχές τους «είναι αυτό που θα προσφέρει το AGI».

    Ο Freitas ανέφερε επίσης και τον επικεφαλής επιστήμονα του OpenAI, Ilya Sutskever, σε ένα επόμενο tweet, λέγοντας ότι έχει δίκιο, πιθανώς αναφερόμενος σε ένα tweet πριν από μερικούς μήνες όπου ο Sutskever είπε «ίσως τα σημερινά μεγάλα νευρωνικά δίκτυα να έχουν ελαφρώς συνειδητότητα».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.