Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Microsoft Excel μπορεί σύντομα να λάβει ενίσχυση από Τεχνητή Νοημοσύνη

      Φαίνεται ότι οι βοηθοί τεχνητής νοημοσύνης έρχονται "με φόρα" στο λογισμικό της Microsoft

    Μια νέα εργασία προτείνει ότι το Microsoft Excel θα μπορούσε να είναι το επόμενο προϊόν που θα λάβει βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης στην εργαλειοθήκη του, αλλά αυτή δεν θα είναι το ChatGPT.

    Την εργασία, που συνυπογράφουν οκτώ από τους ερευνητές της Microsoft, τονίζει τη σημασία του λογισμικού υπολογιστικών φύλλων, το οποίο χρησιμοποιείται από «δισεκατομμύρια χρήστες», με το Microsoft Excel να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αν όχι το πιο δημοφιλές.

    Ένα νέο κομμάτι τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται FLAME, αναμένεται να είναι σημαντικά πιο αποτελεσματικό και οικονομικό σε σύγκριση με άλλες λύσεις που είναι ήδη διαθέσιμες, και έχει επίσης σχεδιαστεί έχοντας κατά νου ειδικές εργασίες για το Excel, δίνοντάς του μεγαλύτερο πλεονέκτημα έναντι της τεχνητής νοημοσύνης πολλαπλών χρήσεων.

    Η εργασία περιγράφει το FLAME ως «μοντέλο που βασίζεται σε T5 και έχει εκπαιδευτεί σε τύπους Excel». Επειδή είναι ένα μικρό γλωσσικό μοντέλο, θα είναι φθηνότερο στην εκπαίδευση, καθιστώντας το πιο προσιτό για τους τελικούς χρήστες.

    Οι ερευνητές συγκρίνουν το FLAME με τα Codex-Davinci, Codex-Cushman και CodeT5, τα οποία χρησιμοποιούν παραμέτρους 175B, 12B και 220M αντίστοιχα για να εκπαιδεύσουν τα γλωσσικά τους μοντέλα, αλλά ισχυρίζονται ότι μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα μεγαλύτερα μοντέλα «σε 6 από τις 10 ρυθμίσεις». Το FLAME χρησιμοποιεί μόνο 60M παραμέτρους.

    Η κύρια πρόθεση είναι να βοηθηθούν οι χρήστες του Excel με τύπους, προσφέροντας προτάσεις αυτόματης συμπλήρωσης και ακόμη και να επιδιορθώσουν τύπους με λανθασμένη σύνταξη.

    Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε (ή ακόμα και αν) αυτό το μοντέλο θα γίνει γενικά διαθέσιμο στο Microsoft Excel, ωστόσο, δεδομένης της πρόσφατης ανακοίνωσης της εταιρείας που επιβεβαιώνει μια σημαντική επένδυση στο OpenAI, είναι πιθανό η τεχνητή νοημοσύνη να εμπλακεί σε πολύ περισσότερα προϊόντα Microsoft σύντομα. Η εταιρεία έχει ήδη εισαγάγει ορισμένες δυνατότητες ChatGPT στο Viva Sales, εν μέσω φημών ότι πρόκειται να ενσωματώσει το μοντέλο μεγάλης γλώσσας GPT-3.5 σε πολλά άλλα προϊόντα της.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Shutterstock.com / monticello
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.