Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το OpenAI ενισχύει το ChatGPT προσθέτοντας υποστήριξη περιήγησης στο Web

      Η δυνατότητα περιήγησης στο διαδίκτυο έρχεται μέσω της νέας υποστήριξης πρόσθετων προγραμμάτων για το ChatGPT

    Όταν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο ChatGPT, ίσως να γνωρίζετε ότι το chatbot περιορίζεται γενικά στο να αντλεί γνώση μόνο από τους δικούς του εσωτερικούς διακομιστές. Αλλά όχι πια. Η OpenAI εισήγαγε σήμερα μια δυνατότητα περιήγησης στο ChatGPT, που σημαίνει ότι μπορεί να διαβάζει πληροφορίες από όλο τον ιστό, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων ειδήσεων και δεδομένων, για να το βοηθήσει να απαντήσει στο αίτημά σας. 

    Η δυνατότητα περιήγησης υπόσχεται να κάνει το ChatGPT ακόμα πιο χρήσιμο, δεδομένου ότι το πρόγραμμα εκπαιδεύτηκε μόνο στη δημόσια γνώση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Τώρα μπορείτε να του κάνετε μια ερώτηση σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα και το ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης θα είναι σε θέση να επιστρέψει μια απάντηση.

    Αυτό σημαίνει επίσης ότι το ChatGPT μπορεί ουσιαστικά να διεξάγει έρευνα για εσάς, αναζητώντας τις πληροφορίες στο διαδίκτυο και στη συνέχεια αναλύοντας τα αποτελέσματα. Σε ένα demo από την OpenAI, η εταιρεία έδειξε το ChatGPT να διαβάζει τις τελευταίες ειδήσεις για τον εαυτό του και να συνοψίζει τα κύρια σημεία.

    Η δυνατότητα περιήγησης καθίσταται δυνατή μέσω της νέας υποστήριξης του ChatGPT για plugins. Η OpenAI κατασκεύασε δύο plugins, ένα για το πρόγραμμα περιήγησης και ένα δεύτερο που μπορεί να μεταφράζει εντολές σε κώδικα υπολογιστή Python. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση ανάλυσης δεδομένων, την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων ή τη μετατροπή αρχείων μεταξύ μορφότυπων.  

    Επιπλέον, η OpenAI κάλεσε διάφορες υπηρεσίες διαδικτύου τρίτων να δημιουργήσουν τα δικά τους plugins για το ChatGPT. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις Expedia, OpenTable, Instacart, Slack, Shopify και Kayak. Σε ένα άλλο demo, η εταιρεία έδειξε ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε διάφορα plugins και, στη συνέχεια, να ζητήσετε από το ChatGPT να σας προτείνει ένα εστιατόριο μέσω του OpenTable, ενώ παράλληλα να δημιουργήσετε μια λίστα αγορών για να μαγειρέψετε ένα ξεχωριστό γεύμα χρησιμοποιώντας το Instacart.

    Η υποστήριξη πρόσθετων στοιχείων καθιστά το chatbot έναν ισχυρότερο αντίπαλο του Bing της Microsoft που τροφοδοτείται από το ChatGPT, το οποίο μπορεί επίσης να κάνει αναζήτηση στον ιστό για τρέχουσες πληροφορίες. Κατά μία έννοια, η OpenAI δημιούργησε επίσης ένα κατάστημα εφαρμογών για το ChatGPT, επιτρέποντας plugins τρίτων κατασκευαστών, αν και προς το παρόν διαθέτει μόνο δώδεκα επιλογές.

    Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο: Το ChatGPT μπορεί ακόμα να καταλήξει σε λανθασμένες απαντήσεις. Υπάρχει επίσης η τρομακτική προοπτική ότι οι κακόβουλοι χρήστες θα κάνουν κατάχρηση των πρόσθετων στοιχείων για να διευκολύνουν τη διεξαγωγή κακόβουλων σχεδίων σε ευρύτερη κλίμακα μέσω του ChatGPT, όπως αναγνωρίζει η OpenAI.

    "Ταυτόχρονα, υπάρχει ο κίνδυνος τα πρόσθετα να αυξήσουν τις προκλήσεις ασφάλειας με τη λήψη επιβλαβών ή ακούσιων ενεργειών, αυξάνοντας τις δυνατότητες των κακών ηθοποιών που θα εξαπατήσουν, θα παραπλανήσουν ή θα κακοποιήσουν άλλους", δήλωσε η εταιρεία.

    Προς το παρόν, η OpenAI αναπτύσσει την υποστήριξη των πρόσθετων μόνο για έναν μικρό αριθμό χρηστών, κυρίως προγραμματιστές και χρήστες της επί πληρωμή υπηρεσίας ChatGPT Plus. Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης κάποιες διασφαλίσεις για να αποτρέψει την κατάχρηση των πρόσθετων, αν και η OpenAI δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

    Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση στις δυνατότητες του πρόσθετου και να μπουν σε λίστα αναμονής. Η OpenAI δημοσίευσε επίσης τεκμηρίωση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές λογισμικού μπορούν να δημιουργήσουν πρόσθετα τρίτων για να διασυνδεθούν με το ChatGPT. Μαζί με αυτό, το OpenAI κατασκεύασε ένα άλλο πρόσθετο που οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν το ChatGPT να ανακτά και να αναλύει αρχεία, όπως σημειώσεις, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημόσια τεκμηρίωση, μέσα από μια βάση δεδομένων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: pcmag.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.