Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το OpenAI ξεκινά πιλοτικά το ChatGPT Professional, μια premium έκδοση του γνωστού chatbot

    Το OpenAI αυτή την εβδομάδα άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα αρχίσει να χρεώνει το ChatGPT, το chatbot που υποστηρίζεται από Τεχνητή Νοημοσύνη που μπορεί να γράφει δοκίμια, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ποιήματα και ακόμη και κώδικα υπολογιστή. Σε μια ανακοίνωση στον επίσημο διακομιστή Discord της εταιρείας, το OpenAI είπε ότι «αρχίζει να σκέφτεται πώς να δημιουργήσει έσοδα από το ChatGPT» ως έναν από τους τρόπους «διασφάλισης της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του».

    Η έκδοση του ChatGPT που δημιουργεί έσοδα θα ονομάζεται ChatGPT Professional, προφανώς. Αυτό σύμφωνα με έναν σύνδεσμο λίστας αναμονής OpenAI που δημοσιεύτηκε στον διακομιστή Discord, ο οποίος θέτει μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τις προτιμήσεις πληρωμής, όπως "Σε ποια τιμή (ανά μήνα) θα θεωρούσατε το ChatGPT τόσο ακριβό που δεν θα σκεφτόσασταν να το αγοράσετε;"

    Η λίστα αναμονής περιγράφει επίσης τα πλεονεκτήματα του ChatGPT Professional, τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν παράθυρα «μπλακάουτ» (δηλαδή μη διαθεσιμότητας), χωρίς περιορισμό και απεριόριστο αριθμό μηνυμάτων με το ChatGPT — «τουλάχιστον 2 φορές το κανονικό ημερήσιο όριο». Το OpenAI λέει ότι όσοι συμπληρώσουν τη φόρμα λίστας αναμονής μπορεί να επιλεγούν για το πιλοτικό πρόγραμμα ChatGPT Professional, αλλά ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε πειραματικά στάδια και δεν θα είναι ευρέως διαθέσιμο «αυτήν τη στιγμή».

    Παρά τις διαμάχες και τις πολλές απαγορεύσεις, το ChatGPT έχει αποδειχθεί ότι είναι μια καθαρή νίκη δημοσιότητας για το OpenAI, προσελκύοντας μεγάλη προσοχή των μέσων ενημέρωσης και δημιουργώντας αμέτρητα memes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένοι επενδυτές εφαρμόζουν το ChatGPT στις ροές εργασίας τους. Ο Ράιαν Ρέινολντς στρατολόγησε το ChatGPT για να γράψει μια διαφήμιση για τη Mint Mobile, την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία ανήκει. Και η Microsoft φέρεται να ενσωματώσει τη τεχνητή νοημοσύνη πίσω από το ChatGPT στη σουίτα του Office και στο Bing.

    Το ChatGPT είχε πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες από τις αρχές Δεκεμβρίου — μια αξιοζήλευτη βάση χρηστών με κάθε μέτρο. Αλλά είναι μια ακριβή υπηρεσία. Σύμφωνα με τον συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του OpenAI, Sam Altman, τα λειτουργικά έξοδα του ChatGPT είναι «εκρηκτικά», που ανέρχονται σε μερικά σεντς ανά συνομιλία στο συνολικό κόστος υπολογισμού. (Το ChatGPT φιλοξενείται στο σύννεφο Azure της Microsoft.)


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.