Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Stack Overflow καταμετράται ως απώλεια στον "πόλεμο" της Τεχνητής Νοημοσύνης, εμφανίζοντας το Μάρτιο μειωμένη κίνηση κατά 14%, λόγω ChatGPT

      Λαμβάνονται συμβουλές από τα AI chatbots και το GitHub CoPilot αντί για τους τα φόρουμ του Stack Overflow

    Ενώ η επισκεψιμότητα στο ChatGPT του OpenAI αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, το Stack Overflow παρουσιάζει σταθερή πτώση - χάνει μέρος της θέσης του ως η πηγή στην οποία οι προγραμματιστές απευθύνονται για απαντήσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

     

    Για την ακρίβεια, η επισκεψιμότητα στον ιστότοπο της κοινότητας Stack Overflow μειώνεται από τις αρχές του 2022. Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει σε μια σχετική εξέλιξη, την εισαγωγή του βοηθού κωδικοποίησης CoPilot από την επιχείρηση GitHub της Microsoft. Το CoPilot είναι χτισμένο πάνω στο ίδιο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο OpenAI όπως το ChatGPT, ικανό να επεξεργάζεται τόσο την ανθρώπινη γλώσσα όσο και τη γλώσσα προγραμματισμού. Ένα πρόσθετο στο ευρέως χρησιμοποιούμενο Microsoft Visual Studio Code επιτρέπει στους προγραμματιστές να βάζουν το CoPilot να γράφει ολόκληρες συναρτήσεις για λογαριασμό τους, αντί να πηγαίνουν στο Stack Overflow σε αναζήτηση κάτι για αντιγραφή και επικόλληση. Το CoPilot ενσωματώνει τώρα την τελευταία έκδοση GPT-4 της πλατφόρμας του OpenAI.

     

    Σύντομα μετά την εισαγωγή του ChatGPT, οι προγραμματιστές ανακάλυψαν ότι ένα από τα πράγματα για τα οποία ήταν χρήσιμο ήταν η παραγωγή λεπτομερών δειγμάτων κώδικα και πλήρων λειτουργιών - με συνοδευτικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο που εξηγούσε γιατί ο κώδικας λειτουργεί - σε απάντηση σε μια απλή προτροπή κειμένου. Οι συγκρίσεις με το Stack Overflow και οι προβλέψεις ότι το ChatGPT θα "σκότωνε" το Stack Overflow άρχισαν αμέσως.

     

    Εν τω μεταξύ, το Stack Overflow ανακοίνωσε προσωρινή απαγόρευση της δημοσίευσης περιεχομένου του ChatGPT στον ιστότοπό της - που θεωρείται παραβίαση των προτύπων της κοινότητας επειδή, σύμφωνα με τη διαχείριση του ιστότοπου, οι απαντήσεις του ChatGPT σε ερωτήσεις κώδικα είναι πολύ συχνά λανθασμένες. Σε μια ανάρτηση στο blog, ο διευθύνων σύμβουλος της Stack Overflow Prashanth Chandrasekar αναλύει πώς η ομάδα του σχεδιάζει να συνδυάσει τα καλύτερα της κοινότητας και των τεχνολογιών γεννεσιακής τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον.

     

    Η παράδοση του Stack Overflow είναι ότι τα μέλη της κοινότητας δημοσιεύουν μια ποικιλία απαντήσεων σε κάθε δεδομένη ερώτηση κωδικοποίησης, συζητούν τα πλεονεκτήματα και τα αντισταθμιστικά οφέλη και ψηφίζουν για να αναγνωρίσουν την καλύτερη λύση. Για πολλές κοινές ερωτήσεις κωδικοποίησης, ένας προγραμματιστής θα βρει μια ευρέως αναγνωρισμένη καλύτερη απάντηση να τον περιμένει.

     

    Οι χρήστες του ChatGPT παραλείπουν τη συζήτηση και λαμβάνουν απλώς μια απάντηση, η οποία μπορεί να φαίνεται πιο γρήγορη και αποτελεσματική. Η απάντηση που επιστρέφει μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεται ο προγραμματιστής, αλλά συχνά είναι αρκετά κοντά ώστε να διαμορφωθεί και να βελτιωθεί σε μια λειτουργική λύση. Αυτό δεν διαφέρει και πολύ από τη διαδικασία εύρεσης μιας απάντησης σε ερώτηση κάποιου άλλου στο Stack Overflow και την προσαρμογή της στις δικές σας απαιτήσεις.

     

    Το CoPilot έχει αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης σχετικά με τη δημιουργία κώδικα που βασίζεται σε περιεχόμενο ανοικτού κώδικα, χωρίς σεβασμό στις σχετικές άδειες ανοικτού κώδικα (βλ. αυτή την περίληψη της Wikipedia), και τα ζητήματα αυτά ισχύουν επίσης για τις συμβουλές κωδικοποίησης που παρέχονται από το ChatGPT. Επιπλέον, είναι πιθανό ότι μέρος της συσσωρευμένης σοφίας του OpenAI σχετικά με τις τεχνικές κωδικοποίησης προέρχεται από την αφομοίωση του περιεχομένου στο Stack Overflow και σε παρόμοιες τοποθεσίες.

     

    Για χρόνια, το Stack Overflow ήταν τόσο χρήσιμος πόρος για τους προγραμματιστές. Ενώ τα ζητήματα της ποιότητας του κώδικα και της πνευματικής ιδιοκτησίας γύρω από την παραγωγή κώδικα ChatGPT συνεχίζουν να είναι στον αέρα, η στροφή από την αναζήτηση και την αποστολή ερωτήσεων στο Stack Overflow φαίνεται να έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Το νέο "τεμπέλικο" αλλά αποτελεσματικό κόλπο, είναι να ζητάτε από το ChatGPT, το CoPilot ή το Bing Chat να γράψει μεγάλα κομμάτια κώδικα για εσάς. Το αν θα σας ανήκει αυτός ο κώδικας, είναι υλικό για άλλο άρθρο.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.