Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    H OpenAI ανακοινώνει το GPT-4

    Κυκλοφόρησε το GPT-4, το νεότερο γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της εταιρίας OpenAI. Είναι πιο δημιουργικό, συνεργατικό και ικανό να επιλύει περίπλοκα ζητήματα με μεγαλύτερη ακρίβεια. Το GPT-4 μπορεί να χειριστεί τόσο εισόδους κειμένου όσο και εικόνας, ενώ αντιδρά μόνο μέσω κειμένου. Το μοντέλο είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό μέσω της μηνιαίας συνδρομής ChatGPT του OpenAI, καθώς και στους προγραμματιστές μέσω ενός API για να βασιστούν σε αυτό.

    Το GPT-4 έχει ενσωματωθεί στα προϊόντα επιχειρήσεων όπως η Duolingo, η Stripe και η Khan Academy από την OpenAI. Σύμφωνα με την OpenAI, οι επιδόσεις του GPT-4 σε τεστ και συγκριτικά στοιχεία όπως το Uniform Bar Test, το LSAT, το SAT Math και οι εξετάσεις Evidence-Based Reading and Writing αποδεικνύουν τη βελτίωση του συστήματος σε σχέση με τον προκάτοχό του GPT-3.5, που τροφοδοτεί το ChatGPT.

    Το GPT-4 μπορεί να δέχεται εισόδους κειμένου και εικόνων και να παράγει εξόδους κειμένου. Με την ταυτόχρονη ανάλυση κειμένου και εικόνων, το σύστημα μπορεί να κατανοήσει πιο περίπλοκες εισόδους. Παρ' όλα αυτά, το OpenAI προειδοποιεί ότι το σύστημα εξακολουθεί να έχει πολλά από τα ίδια μειονεκτήματα με τα προηγούμενα γλωσσικά μοντέλα, όπως η δημιουργία επιθετικών και καταστροφικών κειμένων. Το GPT-4 έχει λάβει "εκπαίδευση ασφαλείας", σύμφωνα με την OpenAI, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα να ανταποκριθεί σε αιτήματα για απαγορευμένες πληροφορίες και να δώσει πραγματολογικές απαντήσεις.
    Παρά τις ελλείψεις του, το GPT-4 σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα στα γλωσσικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και έχει τη δυνατότητα να αλλάξει μια σειρά από τομείς, όπως η εκπαίδευση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η εξυπηρέτηση πελατών. Λόγω της ικανότητάς του να αναλύει και να συνθέτει κείμενο και οπτικές εισροές ταυτόχρονα, μπορεί να παράγει πιο εξελιγμένα και διαφοροποιημένα αποτελέσματα, επιτρέποντας μεγαλύτερη ακρίβεια και εφευρετικότητα στην επίλυση προβλημάτων.

    Όπως με κάθε νέα τεχνολογία, είναι κρίσιμο να προχωρήσουμε με προσοχή και να διερευνήσουμε τις πιθανές ηθικές επιπτώσεις του GPT-4. Παρόλο που η OpenAI έχει λάβει προφυλάξεις για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ακρίβεια του συστήματος, είναι κρίσιμο να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη χρήση και την επιρροή του στην κοινωνία.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.