Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    To Google Bard γίνεται καλύτερο στη λογική και τη συλλογιστική

      Το Google Bard βελτιώνεται στις μαθηματικές εργασίες, στις ερωτήσεις κωδικοποίησης & στον χειρισμό συμβολοσειρών

    Οι τελευταίες ενημερώσεις του γλωσσικού μοντέλου Bard εισάγουν δύο σημαντικές βελτιώσεις. Πρώτον, το Bard έχει βελτιώσει τις ικανότητές του σε μαθηματικές εργασίες, ερωτήσεις κωδικοποίησης και χειρισμό συμβολοσειρών. Επιπλέον, ένα νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να εξάγουν τους παραγόμενους πίνακες απευθείας στο Google Sheets. Αυτές οι βελτιώσεις αποσκοπούν στην παροχή καλύτερων απαντήσεων και αυξημένης λειτουργικότητας.

     

    Μία από τις βασικές βελτιώσεις είναι η εφαρμογή μιας καινοτόμου τεχνικής που ονομάζεται "σιωπηρή εκτέλεση κώδικα". Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στο Bard να ανιχνεύει υπολογιστικές προτροπές και να εκτελεί κώδικα στο παρασκήνιο. Κατά συνέπεια, το Bard μπορεί να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια σε μαθηματικά προβλήματα, ερωτήματα κωδικοποίησης και αιτήματα χειρισμού συμβολοσειρών. Αυτή η εξέλιξη ενισχύει την ικανότητα του Bard να απαντά σε σύνθετες προτροπές, όπως ο προσδιορισμός πρώτων παραγόντων, ο υπολογισμός ρυθμών ανάπτυξης ή η αντιστροφή λέξεων.

     

    Οι βελτιωμένες δεξιότητες λογικής και συλλογισμού επιτυγχάνονται με το συνδυασμό των δυνατοτήτων των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM) και της παραδοσιακής εκτέλεσης κώδικα. Ενώ τα LLM υπερέχουν σε γλωσσικές και δημιουργικές εργασίες, οι επιδόσεις τους σε τομείς που απαιτούν συλλογισμό και μαθηματικά ήταν συγκριτικά ασθενέστερες. Για την αντιμετώπιση αυτού του περιορισμού, η νέα προσέγγιση του Bard αντλεί έμπνευση από τη διχοτόμηση της ανθρώπινης νοημοσύνης που περιγράφεται στο βιβλίο του Daniel Kahneman "Thinking, Fast and Slow".

     

    Σε αυτή την αναλογία, οι LLM λειτουργούν με βάση το "σύστημα 1" σκέψης, το οποίο είναι γρήγορο, διαισθητικό και αβίαστο. Από την άλλη πλευρά, η σκέψη του "Συστήματος 2" είναι πιο αργή, σκόπιμη και επίπονη και περιλαμβάνει εργασίες όπως η μεγάλη διαίρεση ή η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου. Με την ενσωμάτωση στοιχείων και των δύο συστημάτων, η Bard αξιοποιεί τη γρήγορη ανταπόκριση των LLM και τη δομημένη προσέγγιση επίλυσης προβλημάτων του παραδοσιακού κώδικα.

     

    Η λειτουργία σιωπηρής εκτέλεσης κώδικα επιτρέπει στο Bard να παράγει και να εκτελεί κώδικα στο παρασκήνιο, βελτιώνοντας τη συλλογιστική και τις μαθηματικές του ικανότητες. Εντοπίζοντας προτροπές που θα επωφελούνταν από λογικό κώδικα, το Bard εκτελεί τις απαραίτητες πράξεις και χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα για να παράγει πιο ακριβείς απαντήσεις. Αυτός ο συνδυασμός έχει οδηγήσει σε περίπου 30% βελτίωση της ακρίβειας των απαντήσεων του Bard σε προβλήματα λέξεων και μαθηματικών που βασίζονται σε υπολογισμούς σε εσωτερικά σύνολα δεδομένων προκλήσεων.

     

    Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Bard δεν είναι αλάνθαστο. Ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις όπου το Bard δεν παράγει κώδικα για να βοηθήσει στην απάντηση, παράγει λανθασμένο κώδικα ή δεν περιλαμβάνει τον εκτελούμενο κώδικα στην απάντησή του. Παρά τους περιορισμούς αυτούς, η βελτιωμένη δυνατότητα απάντησης με δομημένες, λογικά καθοδηγούμενες δυνατότητες σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση να γίνει το Bard ακόμη πιο χρήσιμο και αξιόπιστο.

     

    Οι χρήστες μπορούν να αναμένουν περαιτέρω ενημερώσεις και βελτιώσεις του γλωσσικού μοντέλου Bard καθώς συνεχίζεται η ανάπτυξή του.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.