Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    YouTuber ξεγελάει το ChatGPT για τη δημιουργία κλειδιών Windows 95

      Ακόμη και με το παλαιότερο απαρχαιωμένο λογισμικό, το ChatGPT θα απορρίψει απευθείας αιτήματα δημιουργίας σειριακού

    Ένας YouTuber δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ξεγελάει το ChatGPT στο να δημιουργήσει λειτουργικά κλειδιά ενεργοποίησης των Windows 95. Αφού ζήτησε απευθείας από το chatbot της Open AI κλειδιά για Windows 95, έλαβε μια αναμενόμενη αιτιολογημένη άρνηση. Ο Enderman ζήτησε στη συνέχεια το ίδιο πράγμα, αλλά από διαφορετική οπτική γωνία. Το αποτέλεσμα ήταν μια επιτυχία η οποία περιορίστηκε κάπως από την ικανότητα του ChatGPT να επεξεργάζεται τα αιτήματα φυσικής γλώσσας σε τύπους.

     


    Στην αρχική του άρνηση να δημιουργήσει ένα κλειδί των Windows 95, το ChatGPT εξήγησε ότι δεν μπορούσε να εκτελέσει αυτή την εργασία και πρότεινε στον ερευνητή του να εξετάσει μια νεότερη, υποστηριζόμενη έκδοση των Windows.

    ChatGPT για την παραγωγή κλειδιών

     

    QCG36ZjHAC4vAFu8zCLaPD-970-80.jpg

     

    Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι ένα λειτουργικό κλειδί των Windows 95 είναι σχετικά απλό να παραχθεί, οπότε αυτή η άσκηση του ChatGPT ήταν σίγουρα μόνο για διασκέδαση. Η μορφή του κλειδιού OEM των Windows 95 περιγράφεται παραπάνω, ενώ τα κλειδιά λιανικής πώλησης των Windows 95 είναι ακόμη πιο σύντομα και πιο απλά.

    Έτσι, για να παρακάμψει την κατ' αρχήν άρνηση του ChatGPT να δημιουργήσει ένα κλειδί λογισμικού, ο Enderman διατύπωσε τον τύπο με λέξεις. Οι πρώτες προσπάθειες δεν λειτούργησαν και προκάλεσαν σφάλμα. Ωστόσο, μερικές βελτιώσεις στη δομή του ερωτήματος φάνηκε ότι έκαναν τη δουλειά τους.

     

    wwUDwwmhwmUo2iUh39oDgD-970-80.jpg


    Ορισμένα από τα δοκιμασμένα αποτελέσματα ελέγχθηκαν επιχειρώντας να ενεργοποιήσουν μια νέα εγκατάσταση των Windows 95 σε μια εικονική μηχανή. Ενώ τα κλειδιά πέρασαν μια περιστασιακή επιθεώρηση, αποδεικνύεται ότι μόνο περίπου 1 στα 30 κλειδιά φαίνεται να λειτουργεί όπως αναμενόταν.

    Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα με αυτά τα κλειδιά; Ο Enderman αναφέρει ότι "το μόνο πρόβλημα που εμποδίζει το ChatGPT από το να παράγει επιτυχώς έγκυρα κλειδιά Windows 95 σχεδόν σε κάθε προσπάθεια είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να μετρήσει το άθροισμα των ψηφίων και δεν γνωρίζει τη διαιρετότητα". Στο τμήμα της πενταψήφιας συμβολοσειράς που διαιρείται με το επτά, η ΤΝ φαίνεται να παρέχει μια ροή τυχαίων αριθμών που δεν περνούν αυτό το απλό μαθηματικό τεστ.

    Μέχρι εκεί φτάνει αυτό το βίντεο "Ενεργοποίηση των Windows με το ChatGPT". Ωστόσο, αξίζει να μείνετε μέχρι το τέλος για κάποιο διασκεδαστικό τρολάρισμα. Μετά την "επιτυχή" δημιουργία μιας σειράς κλειδιών των Windows 95 (με πιθανότητα 1 προς 30 να λειτουργήσουν), ο Enderman ευχαρίστησε την AI εισάγοντας: "Ευχαριστώ για αυτά τα δωρεάν κλειδιά των Windows 95!". Στη συνέχεια, σε αυτό που φαίνεται να αποτελεί τάση μεταξύ των ΤΝ, το ChatGPT ισχυρίστηκε την αθωότητά του και όταν βρέθηκε αντιμέτωπο με το γεγονός ότι "μόλις ενεργοποίησα την εγκατάσταση των Windows 95", απάντησε: "Λυπάμαι, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν...".

     

     

    EVrpoaFRJKRcxBnmqwFDaD-970-80.jpg


    Αν θέλετε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στον/στους αλγόριθμο/ους πίσω από τα κλειδιά λιανικής και OEM των Windows 95 από μια σύγχρονη οπτική γωνία, το κανάλι stacksmashing στο YouTube δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας έξι λεπτών για το θέμα. Το βίντεο δείχνει ότι οι περισσότερες ενδείξεις για τη μορφή δεδομένων για τη δημιουργία κλειδιών Win95 μπορούν να βρεθούν μέσα στη συνάρτηση PIDVALIDATE στο αρχείο setupx.dll.

    Οι συνάδελφοι του Tom's Hardware που ασχολούνται με τις μυστικιστικές τέχνες του προγραμματισμού και της δημιουργίας σεναρίων προτείνουν ότι, ενώ το κουίζ με το ChatGPT σχετικά με τη δημιουργία κλειδιών μπορεί να είναι διασκεδαστικό, θα ήταν μάλλον πιο παραγωγικό να χειραγωγήσει την ΤΝ ώστε να γράψει ένα σενάριο Python για τη δημιουργία ενός συμμορφούμενου κλειδιού ή να το κάνει μόνος του.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Shutterstock
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.