Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα πιο δημοφιλή είδη εφαρμογών για κινητά στην Ελλάδα

    Η τεχνολογία προχωρά με γρήγορα βήματα και συνεχώς μαθαίνουμε για νέες εφαρμογές που υπόσχονται να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Ο κλάδος ανάπτυξης εφαρμογών για κινητές συσκευές εξελίσσεται συνεχώς καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και κάθε εταιρεία θέλει όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να είναι και ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές της. Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε τις κατηγορίες εφαρμογών που έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση στο ελληνικό κοινό και συνεπώς τις περισσότερες λήψεις.

     

    Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

     

    Δεν υπάρχει κάποια έκπληξη εδώ καθώς σχεδόν όλοι μας αφιερώνουμε αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσω αυτών μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα (φίλους, συγγενείς) όπου και αν βρίσκονται ή ακόμα να κάνουμε νέες γνωριμίες.

     

    Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να αναρτήσουν φωτογραφίες από την καθημερινότητά τους ή να εκφέρουν την άποψή τους για την επικαιρότητα.

     

    Προγράμματα περιήγησης

     

    Πρόκειται για μια βασική κατηγορία εφαρμογών που, όμως, χωρίς αυτές δεν μπορούμε να περιηγηθούμε στο διαδίκτυο. Καθώς κάθε χρήστης έχει διαφορετικές προτιμήσεις, υπάρχουν διαθέσιμοι πολλοί διαφορετικοί περιηγητές για να επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει καλύτερα. Βέβαια, όλα τα smartphones έχουν προεγκατεστημένο τουλάχιστον ένα πρόγραμμα περιήγησης, ανάλογα με το λειτουργικό τους σύστημα (Android/iOS).

     

    Εφαρμογές για στοιχηματισμό και τυχερά παιχνίδια

     

    Αυτή είναι μια ανερχόμενη κατηγορία εφαρμογών που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να θέσει τα στοιχήματά του για αθλητικούς αγώνες όπου και αν βρίσκεται, όποτε το επιθυμεί. Ακόμη, οι περισσότερες τέτοιες εφαρμογές προσφέρουν και άλλες υπηρεσίες όπως τα τυχερά παιχνίδια. Όμως, αν είστε παραδοσιακός τύπος και δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμα με τις εφαρμογές, μπορείτε να επιλέξετε μια εταιρεία όπως η Betsson που διαθέτει μια δυνατή ιστοσελίδα που είναι φιλική προς τις κινητές συσκευές.

     

    Σύγκριση τιμών και αγορές

     

    Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους μέσω του διαδικτύου προκειμένου να μη χρειάζεται να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα. Προκειμένου οι εταιρείες να διευκολύνουν τους πελάτες τους, αναπτύσσουν εφαρμογές μέσα από τις οποίες ο κάθε χρήστης μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να παραγγείλει αυτό που θέλει.

     

    Ένα παρακλάδι τέτοιων εφαρμογών είναι οι εφαρμογές που σας επιτρέπουν να συγκρίνετε τις τιμές στα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν για να βρείτε ποιο κατάστημα τα προσφέρει στην χαμηλότερη τιμή. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και διάφορα marketplaces που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να αγοράσουν προϊόντα από πολλές και διαφορετικές κατηγορίες μέσα από μία μόνο εφαρμογή.

     

    Νέα και καιρός

     

    Με την άνοδο της τεχνολογίας, έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό οι έντυπες εφημερίδες και τα περιοδικά. Πλέον ο κάθε χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για την επικαιρότητα ή να διαβάζει ενδιαφέροντα άρθρα μέσα από πολλές διαθέσιμες εφαρμογές. Ακόμη, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που ενημερώνουν τον χρήστη για την τρέχουσα κατάσταση του καιρού αλλά και εμφανίζουν μια πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες/ημέρες.

     

    Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των παραπάνω εφαρμογών είναι ότι ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να λαμβάνει ειδοποιήσεις για θέματα που τον ενδιαφέρουν, προκειμένου να είναι πάντα ενημερωμένος. Η πλειοψηφία αυτών των εφαρμογών είναι δωρεάν για λήψη, οπότε ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει διάφορες από αυτές μέχρι να βρει εκείνη που του ταιριάζει.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.