Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η διαρροή κώδικα και κωδικών πρόσβασης υπαλλήλων της Binance υπογραμμίζει τις ανησυχίες για την ασφάλεια

      Ο πηγαίος κώδικας της Binance είναι ανοιχτά προσβάσιμος σε ένα αποθετήριο GitHub εδώ και μήνες

    Σε μια ανησυχητική εξέλιξη, ο πηγαίος κώδικας και τα ευαίσθητα διαγράμματα υποδομής της Binance ήταν ανοιχτά προσβάσιμα σε ένα αποθετήριο GitHub εδώ και αρκετούς μήνες. Ενώ το ανταλλακτήριο υποβάθμισε τον κίνδυνο που ενέχει η διαρροή, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στα δεδομένα των χρηστών και την οικονομική ασφάλεια.

     

    Η ανακάλυψη έγινε από δημοσιογράφους της 404 Media, οι οποίοι αποκάλυψαν το αποθετήριο που περιείχε πλήθος τεχνικών πληροφοριών σχετικά με τις λειτουργίες της Binance. Το αποθετήριο περιελάμβανε κωδικούς πρόσβασης για συστήματα που χαρακτηρίζονταν ως "prod", γεγονός που υποδηλώνει ότι ο εκτεθειμένος κώδικας μπορεί να σχετιζόταν με περιβάλλοντα παραγωγής.

     

    Η Binance αρχικά υποβάθμισε τη σοβαρότητα της διαρροής, υποστηρίζοντας ότι ο εκτεθειμένος κώδικας δεν ήταν τρέχων και αποτελούσε "αμελητέο κίνδυνο" για τους χρήστες. Ωστόσο, το αίτημα κατάργησης που κατέθεσε η Binance στο GitHub ανέφερε ότι ο κώδικας "ενέχει σημαντικό κίνδυνο" για το ανταλλακτήριο και θα μπορούσε να προκαλέσει "σοβαρή οικονομική ζημία".

     

    Η ακριβής πηγή της διαρροής παραμένει άγνωστη. Είναι πιθανό ότι ένας κακόβουλος δράστης διέδωσε σκόπιμα τον κώδικα ή ότι θα μπορούσε να έχει μεταφορτωθεί κατά λάθος από έναν υπάλληλο της Binance. Ανεξάρτητα από την προέλευση, το περιστατικό υπογραμμίζει την ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στο Binance και σε άλλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

     

    Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας παροτρύνουν την Binance να διερευνήσει διεξοδικά τη διαρροή και να εφαρμόσει αυστηρότερα πρωτόκολλα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Οι χρήστες θα πρέπει επίσης να επαγρυπνούν και να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των πληροφοριών του λογαριασμού τους, όπως η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης και η ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

     

    Η διαρροή του πηγαίου κώδικα της Binance χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι υψίστης σημασίας στον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Καθώς ο κλάδος συνεχίζει να αναπτύσσεται, τα ανταλλακτήρια και οι χρήστες πρέπει να δίνουν προτεραιότητα σε ισχυρά μέτρα ασφαλείας για τη διαφύλαξη των πολύτιμων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και τη διατήρηση της εμπιστοσύνης του κοινού.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.