Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού θα κυκλοφορήσει ψηφιακό νόμισμα έως το 2024

    Η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού  θα έχει το δικό της ψηφιακό νόμισμα σε κυκλοφορία έως το 2024 ως μέρος των προσπαθειών για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής της θέσης.

    «Αυτές οι νέες τεχνολογίες και η υποδομή πληρωμών επόμενης γενιάς είναι εξαιρετικά σημαντικές», δήλωσε εχθές η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στον λογαριασμό της στο Twitter, επιβεβαιώνοντας το σχέδιο της τράπεζας.

     

     

    Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αναπτύσσουν παρόμοιες εναλλακτικές λύσεις σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin. Στο Μεξικό, η χρηματοοικονομικές ρυθμίσεις εμποδίζουν τις τράπεζες να ασχοληθούν με αυτά. Όμως, ο απερχόμενος διοικητής της Banco de Mexico, Alejandro Diaz de Leon, δήλωσε σε συνέντευξη, ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξετάζουν τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος που  να εκδίδεται από την Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.