Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η νέα μόδα στη Silicon Valley: Crypto Start-Ups

    Έχει παρατηρηθεί ένα κύμα στελεχών και μηχανικών που αφήνουν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στη Google, την Amazon, την Apple και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για να κυνηγήσουν αυτό που θεωρούν ότι είναι ευκαιρία μιας γενιάς. Αυτό το "next big thing" είναι το crypto, μια ονομασία για τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin και προϊόντα όπως μη ανταλλάξιμα tokens ή NFTs, που βασίζονται στο blockchain. Η Silicon Valley είναι πλέον γεμάτη με ιστορίες ανθρώπων που πραγματοποιούν φαινομενικά γελοίες επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, όπως το Dogecoin, ένα ψηφιακό νόμισμα που βασίζεται σε ένα μιμίδιο σκύλου, και τους βγαίνουν. Το Bitcoin έχει εκτοξευθεί γύρω στο 60% φέτος, ενώ το Ether, το κρυπτονόμισμα που συνδέεται με το blockchain Ethereum, έχει υπερπενταπλασιαστεί σε αξία.

    Αλλά πέρα από αυτήν την κερδοσκοπική μανία, μια αυξανόμενη ομάδα από τους καλύτερους και λαμπρότερους του κλάδου της τεχνολογίας βλέπει το momentum που έρχεται κάθε μερικές δεκαετίες και ανταμείβει όσους "ανέβουν στο τρένο" εγκαίρως. Με τα κρυπτονομίσματα, βλέπουν ιστορικούς παραλληλισμούς με το πώς ο προσωπικός υπολογιστής και το διαδίκτυο κάποτε δεν λαμβάνονται στα σοβαρά, και τελικά ανέτρεψαν το status quo και δημιούργησαν μια νέα γενιά δισεκατομμυριούχων.

    Επενδυτές, έχουν διοχετεύσει περισσότερα από 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες νεοφυείς επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων και blockchain φέτος, τέσσερις φορές το σύνολο του 2020, σύμφωνα με την PitchBook, μια εταιρεία που παρακολουθεί ιδιωτικές επενδύσεις. Περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί μόνο σε εταιρείες NFT. "Υπάρχει τεράστια απομύζηση πόρων που προέρχεται από τα crypto", δήλωσε ο Sridhar Ramaswamy, διευθύνων σύμβουλος της νεοσύστατης μηχανής αναζήτησης Neeva και πρώην στέλεχος της Google, ο οποίος ανταγωνίζεται εταιρείες crypto στην αναζήτηση ταλέντων. "Αισθάνεται λίγο σαν τη δεκαετία του 1990 και τη γέννηση του Διαδικτύου ξανά. Είναι τόσο νωρίς, τόσο χαοτικό και τόσο γεμάτο ευκαιρίες."

    Οι οπαδοί των κρυπτονομισμάτων λένε ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο δημιουργώντας ένα πιο αποκεντρωμένο Διαδίκτυο που δεν ελέγχεται από λίγες εταιρείες. Ενώ τέτοιες δυνατότητες υπήρχαν από τότε που εμφανίστηκε το Bitcoin το 2009, τα crypto προϊόντα όπως τα NFT εισήχθησαν στο mainstream μόνο φέτος. Αυτό έχει επιταχύνει την έξοδο στελεχών από τις εταιρείες Big Tech προς τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Αυτόν τον μήνα, ο Brian Roberts, ο οικονομικός διευθυντής της Lyft, εγκατέλειψε την εταιρεία για να ενταχθεί στην OpenSea, μια δημοφιλή start-up κρυπτονομισμάτων ."Έχω δει αρκετούς κύκλους και αλλαγές για να γνωρίζω όταν κάτι τόσο μεγάλο μόλις αναδύεται », είπε σε ένα email. «Είμαστε στην αρχή όσον αφορά τα NFT και τον αντίκτυπό τους».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.