Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Νότια Κορέα εκδίδει ένταλμα σύλληψης για τον Do Kwon, με το Luna να χάνει σχεδόν το 50% της αξίας του

    Δικαστήριο στη Νότια Κορέα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Do Kwon, τον ιδρυτή της Terraform Labs, κλιμακώνοντας την έρευνά του στο οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων του οποίου οι δύο μάρκες έχασαν αξία 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα λίγων ημερών νωρίτερα φέτος.

    Το LUNA, το νέο διακριτικό του αναζωογονημένου οικοσυστήματος, έπεσε έως και 48,4% στα 2,23 $, πριν ανακάμψει ελαφρώς. Το δικαστήριο της Νότιας Κορέας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για έξι άτομα, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, προσθέτοντας ότι οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι τα άτομα έχουν παραβιάσει τους κανόνες της κεφαλαιαγοράς της χώρας.

    Το λεγόμενο stablecoin UST και το κρυπτονόμισμα LUNA της Terraform Labs, κατέρρευσαν δραματικά τον Μάιο, αφού οι επενδυτές έχασαν την εμπιστοσύνη τους στην αποτελεσματικότητα των θεμελιωδών μεγεθών του. Μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Binance και Coinbase, διέγραψαν το διακριτικό και διέκοψαν αρκετές από τις συναλλαγές του.

    Ο Kwon είπε σε συνέντευξή του στο Coinage τον περασμένο μήνα ότι οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας δεν είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και ότι δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες - παρόλο που οι αρχές επιβολής του νόμου απαγορεύουν στους υπαλλήλους του να φύγουν από τη χώρα.

    «Είναι κάπως δύσκολο να πάρεις αυτή την απόφαση, γιατί δεν έχουμε έρθει ποτέ σε επαφή με τις αρχές. Δεν μας κατηγόρησαν ποτέ με τίποτα». είπε ο Kwon στη συνέντευξη βίντεο.

    Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας έκαναν έφοδο στο σπίτι του συνιδρυτή της Terraform Labs, Daniel Shin, τον Ιούλιο, στο πλαίσιο έρευνας για καταγγελίες για παράνομη δραστηριότητα πίσω από την κατάρρευση της Terra. Οι αρχές είχαν επίσης πει ότι ο Kwon πρέπει να τους ειδοποιήσει όταν επιστρέψει στη χώρα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Canva
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.