Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Οι λογαριασμοί Twitter και YouTube του βρετανικού στρατού παραβιάστηκαν για την προώθηση crypto scams

    Ο βρετανικός στρατός ερευνά μια πρωτοφανή παραβίαση των επίσημων λογαριασμών του στο Twitter και στο YouTube την Κυριακή. Η είδηση της παραβίασης αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Web3 is Going Great. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο, και οι δύο λογαριασμοί παραβιάστηκαν ταυτόχρονα για την προώθηση δύο διαφορετικών scams που αφορούν κρυπτονομίσματα.

    Αν και έκτοτε έχει επανέλθει, ο επαληθευμένος λογαριασμός του στρατού στο Twitter άλλαξε για λίγο για να μοιάζει με σελίδα για το The Possessed, ένα project που περιλαμβάνει μια συλλογή από 10.000 κινούμενα NFT με κατώτατο όριο τιμής 0,58 Ethereum (περίπου 1.063 $). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο λογαριασμός δημοσίευσε στο Twitter πολλαπλούς συνδέσμους σε έναν ψεύτικο ιστότοπο. Είναι πιθανό το hack να είναι μέρος μιας ευρύτερης καμπάνιας για την αξιοποίηση της πρόσφατης δημοτικότητας του The Possessed. Το Σάββατο, ο επίσημος λογαριασμός του έργου στο Twitter προειδοποίησε τους οπαδούς του για έναν άλλο επαληθευμένο λογαριασμό που παραβιάστηκε με παρόμοιο τρόπο για να προωθήσει μια απάτη NFT χρησιμοποιώντας την επωνυμία The Possessed.

     

     

    Στο YouTube, το κανάλι του στρατού έχει διαφοροποιηθεί για να μοιάζει με τη σελίδα Ark Invest, μεταδίδοντας βίντεο που περιέχουν παλιά πλάνα του Elon Musk, του Jack Dorsey και της διευθύνουσας συμβούλου της Ark, Katie Wood, να συζητούν για τα κρυπτονομίσματα. Τα κλιπ διαθέτουν μια επικάλυψη που προωθεί τις απάτες "διπλασιάστε τα χρήματά σας" με Bitcoin και Ethereum. Σύμφωνα με το Web3 is Going Great, ένα παρόμοιο σχέδιο απέσπασε 1,3 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Μάιο. Δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις.

    «Είμαστε ενήμεροι για παραβίαση των λογαριασμών του στρατού στο Twitter και στο YouTube και μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στον Guardian. «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των πληροφοριών και θα επιλύσουμε το πρόβλημα. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω.”


    Πηγή
    Φωτογραφία: wenjin chen
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.