Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Χονγκ Κονγκ θα διερευνήσει τη νομιμοποίηση των λιανικών συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

    Το Χονγκ Κονγκ προτείνει να επιτραπεί στους ιδιώτες επενδυτές να συναλλάσσονται με κρυπτονομίσματα και κεφάλαια που διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα και σχεδιάζει να διεξάγει πιλοτικά προγράμματα για την έκδοση NFT και CBDC (Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας), στην προσπάθειά του να ανακτήσει το καθεστώς του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού κόμβου.

    Η πόλη είχε προτείνει πέρυσι τον περιορισμό του εμπορίου κρυπτονομισμάτων σε επαγγελματίες επενδυτές, μια κίνηση που οδήγησε πολλούς επιχειρηματίες που ασχολούνται με κρυπτονομίσματα να μετατοπίσουν τη βάση τους σε χώρες με πιο φιλικές νομοθεσίες σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, όπως το Ντουμπάι και η Σιγκαπούρη.

    Το Χονγκ Κονγκ θα επανεξετάσει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας για περιουσιακά στοιχεία token και θα διερευνήσει τη νομιμοποίηση έξυπνων συμβάσεων «για να παρέχει μια σταθερή νομική βάση για την ανάπτυξή τους». Σχεδιάζει επίσης να θέσει σε εφαρμογή «κατάλληλους κανονισμούς» σε θέματα όπως η «διακυβέρνηση, η σταθεροποίηση και ο μηχανισμός εξαγοράς» των stablecoin.

    Η πρόταση έρχεται σε μια εποχή που η Κίνα έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να πατάξει τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και η Σιγκαπούρη διερευνά μια σειρά αυστηρών κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τα εικονικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.