Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    100 εκατομμύρια δολάρια κλάπηκαν από την blockchain startup Harmony

    Ένα δημοφιλές προϊόν στο δίκτυο Harmony χρησιμοποιήθηκε για την κλοπή περισσοτέρων από 100 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα, δημιουργώντας ίσως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο κόσμο των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες εβδομάδες. 
    "Η ομάδα Harmony εντόπισε μια κλοπή που συνέβη σήμερα το πρωί στη blockchain γέφυρα της πλατφόρμας Harmony, ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων", ανέφεραν οι developers του δικτύου σε ένα tweet τους. "Ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε με τις εθνικές αρχές και τους ειδικούς για να εντοπίσουμε τον ένοχο και να ανακτήσουμε τα κλεμμένα κεφάλαια. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών, οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ, και εταιρείες κυβερνοασφάλειας συμμετέχουν στην αναζήτηση του εισβολέα, ανέφεραν σε επόμενο tweet. Το token ONE της Harmony κατρακύλησε λόγω των ειδήσεων για την κλοπή, σε ποσοστό 12% τις τελευταίες 24 ώρες.

     

     

    Η επίθεση προσθέτει στη φετινή λίστα επιθέσεων που στοχεύουν γέφυρες blockchain, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να μετακινούν μάρκες μεταξύ διαφορετικών blockchains, ανεβάζοντας τη συνολική απώλεια σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια μόνο το 2022. Μεταξύ των μεγαλύτερων, τον Φεβρουάριο, η γέφυρα Wormhole υπέστη επίθεση με λεία 326 εκατομμύρια δολάρια και τον Απρίλιο η γέφυρα Ronin έγινε αντικείμενο επίθεσης με λεία 625 εκατομμύρια δολάρια.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Shutterstock
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.