Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Analogue κυκλοφορεί βιντεοπαιχνίδι από το 1962 στη κονσόλα της, Pocket

    Το πρώτο βιντεοπαιχνίδι στον κόσμο έρχεται στο Analogue Pocket. Σήμερα, η Analogue ανακοίνωσε ότι λανσάρει το Spacewar!, ένα παιχνίδι που σχεδιάστηκε αρχικά για τον μικροϋπολογιστή PDP-1 που προηγείται του Pong κατά μια ολόκληρη δεκαετία, στο Pocket ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της να φέρει πρωτοποριακά βιντεοπαιχνίδια στη σύγχρονη εποχή.

    Το πρωτότυπο Spacewar! δημιουργήθηκε το 1962 από ένα κλιμάκιο μηχανικών με επικεφαλής τον Steve Russell στο MIT. Χρησιμοποιώντας έναν μικρό υπολογιστή PDP-1 και μια οθόνη CRT 1024 x 1024 pixel, ο Russell και οι συνεργάτες του προγραμμάτισαν ένα παιχνίδι στο οποίο δύο διαστημόπλοια μάχονται στο βαρυτικό πεδίο ενός αστεριού. Τα χειριστήρια που δημιουργήθηκαν για το παιχνίδι είναι με διακόπτες για την δημιουργία ελιγμών και κουμπιά που σχεδιάστηκαν να είναι αθόρυβα, έτσι ώστε ο αντίπαλός να μην μπορεί να ακούσει πότε εκτοξεύετε πυραύλους.

     

     

    Να φέρει το Spacewar! στο Analogue Pocket, ο Spacemen3, ένας εξωτερικός προγραμματιστής, χρησιμοποίησε τον πηγαίο κώδικα από τον υπολογιστή PDP-1 και το Spacewar!, μιας και δεν υπάρχουν πλέον πνευματικά δικαιώατα, μαζί με το λογισμικό OpenFPGA. Η εξομοίωση λογισμικού 60 ετών ήρθε με μερικές ενδιαφέρουσες προκλήσεις.

    «Το PDP-1 είχε μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, καθώς είχε διανυσματική οθόνη 1024x1024 με έναν μοναδικό τρόπο δημιουργίας της εικόνας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Analogue, Chris Taber, σε ένα email στο The Verge. «Ήταν λίγο δύσκολο να το ανταποκριθούμε.»

    το Spacewar! αποτελεί εμβληματικό στοιχείο της μεγαλύτερης αποστολής της Analogue να διατηρεί όχι μόνο βιντεοπαιχνίδια του πρόσφατου παρελθόντος, όπως με τις προσφορές ρετρό κονσόλων τους, αλλά και του απώτερου παρελθόντος. Παιχνίδια που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ εμπορικά όπως το Spacewar! αντιπροσωπεύουν μέρος της χαμένης ιστορίας βιντεοπαιχνιδιών που προσπαθεί να αναστήσει η Analogue.

    "Ο σκοπός του openFPGA είναι να ανοίξει το υλικό της Analogue στους προγραμματιστές για να βοηθήσει στη διατήρηση της ιστορίας των βιντεοπαιχνιδιών... Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα τονίζοντας την αρχή των βιντεοπαιχνιδιών με μια αναδημιουργία του Spacewar! του PDP-1" είπε ο Taber.

    To Spacewar! κυκλοφορεί στο Pocket μαζί με μια νέα ενημέρωση λογισμικού που προσθέτει τη δυνατότητα αποθήκευσης και πολλά άλλα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Analogue
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.