Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google αποκαλύπτει τους «Πρώτους φορητούς υπολογιστές που κατασκευάστηκαν για το Cloud Gaming» αμέσως μετά τη ανάκληση λειτουργίας του Stadia

    Η Google ανακοίνωσε «τους πρώτους φορητούς υπολογιστές στον κόσμο που κατασκευάστηκαν για παιχνίδια cloud», λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των σχεδίων να κλείσει το Stadia. 
    Η Google λέει ότι το Acer Chromebook 516 GE, το ASUS Chromebook Vibe CX55 Flip και το Lenovo Ideapad Gaming Chromebook έχουν όλα ρυθμούς ανανέωσης τουλάχιστον 120 Hz, οθόνες με ανάλυση έως και 1600p, καθηλωτικό ήχο και, πολύ σημαντικό για το cloud gaming, συνδεσιμότητα WiFi 6 ή 6E. Ορισμένα μοντέλα έχουν επίσης πληκτρολόγια RGB. Και οι τρεις φορητοί υπολογιστές συγκρίθηκαν από το GameBench για να ελεγχθεί ότι είναι σε θέση να τρέχουν παιχνίδια στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε ανάλυση 1080p. Η καθυστέρηση εισόδου βρίσκεται κάτω από τα 85 ms, τάξη μεγέθους που η Google χαρακτηρίζει ως καθυστέρηση εισόδου "κατηγορίας κονσόλας".

    Η Google φέρνει ορισμένες προσεγμένες λειτουργίες gaming cloud σε αυτά τα Chromebook. Πρώτον, οι συσκευές θα υποστηρίζουν τις υπηρεσίες Xbox Cloud Gaming, Amazon Luna και NVIDIA GeForce Now. Στην τελευταία περίπτωση, η Google συνεργάστηκε με τη NVIDIA για να διασφαλίσει ότι τα Chromebook θα υποστηρίζουν το υψηλότερο επίπεδο RTX 3080 του GeForce Now. Αυτό θα επιτρέπει το cloud gaming στα 120 fps σε ανάλυση 1600p σε αυτά τα συστήματα, τα οποία διαθέτουν προεγκατεστημένη την εφαρμογή GeForce Now. Θα μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε το Xbox Cloud Gaming ως εφαρμογή web στο Chromebook σας. Επιπλέον, αυτά τα Chromebook θα έρχονται με τρίμηνες δοκιμαστικές συνδρομές τόσο για τη βαθμίδα GeForce Now RTX 3080 όσο και για το Amazon Luna. Επίσης, είναι εύκολο η να βρείτε και να παίξετε παιχνίδια από αυτές τις υπηρεσίες μέσω του ChromeOS. Αν αναζητήσετε ένα παιχνίδι στο πρόγραμμα εκκίνησης (δηλαδή μέσω του κουμπιού Όλα), θα δείτε πού είναι διαθέσιμο. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να φορτώσετε το παιχνίδι με ένα μόνο κλικ. Αρχικά, αυτή η δυνατότητα θα είναι συμβατή με το GeForce Now και το Play Store.
    «Είναι καλό να βλέπουμε ότι η Google δεν έχει εγκαταλείψει εντελώς το cloud gaming», προσθέτει το Forbes. «Παρόλα αυτά, ο χρόνος αυτής της ανακοίνωσης έρχεται σε μια πολύ περίεργη στιγμή».


    Πηγή
    Φωτογραφία: GOOGLE
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.