Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Sony δίνει τις πρώτες λεπτομέρειες για τo επόμενης γενιάς VR Headset PSVR2 για PS5

    Η Sony ανακοίνωσε ορισμένες βασικές πληροφορίες σχετικά με το πολυαναμενόμενο υλικό VR επόμενης γενιάς για το PS5, το οποίο ονομάζει PSVR2. Ελάχιστα αποκαλύφθηκαν για τη συσκευή πέρα από τις βασικές της προδιαγραφές, αλλά επιβεβαιώθηκαν ορισμένα χαρακτηριστικά που θα ενδιαφέρουν τους κατόχους των παιχνιδομηχανών PS5. 

     

    Το αρχικό PSVR ήταν μια ικανή, σχετικά προσιτή, εύχρηστη συσκευή αλλά αρκετά περιορισμένη από άποψη υλικού: ανάλυση, οπτικό πεδίο και άλλα. Έτσι, η ανακοίνωση της Sony ότι το νέο θα είναι πολύ πιο προηγμένο είναι ένα πολύ καλό νέο. Το PSVR2 επιβεβαιώθηκε από τη Sony ότι θα έχει εικόνες 4K HDR, 2000x2040 ανά μάτι και το οπτικό πεδίο θα είναι επίσης ευρύτερο από την πρώτη έκδοση, στις 110 μοίρες.

     

    Μια ανάρτηση ιστολογίου που εμφανίστηκε μετά τη ζωντανή ανακοίνωση επιβεβαίωσε τις φήμες ότι θα χρησιμοποιεί οθόνες OLED και θα έχει ρυθμό ανανέωσης 90-120 Hz. Επίσης, θα διαθέτει eye-tracking και foveated rendering, χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για μια τέτοια συσκευή. Το eye-tracking για λόγους καλύτερου gameplay, και το foveated rendering, για να εστιάζονται οι διεργασίες VR - ο οποίες απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ - στην περιοχή όπου κοιτάζει ο παίκτης.

     

    psvr2-controllers.jpg

     

    Ένα νέο σετ χειριστηρίων θα συνοδεύει το νέο προϊόν, το οποίο θα περιλαμβάνει βελτιώσεις σε σχέση με τα δύο αρχικά του PSVR, τα οποία πλέον θεωρούνται παρωχημένα. 

     

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ένα παιχνίδι μόνο για VR στη σειρά Horizon (που ξεκίνησε από το Zero Dawn και θα συνεχιστεί σύντομα με το Forbidden West) θα είναι μεταξύ των πολλών αποκλειστικών τίτλων της Sony για την συγκεκριμένη πλατφόρμα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.