Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Square Enix πουλά στην Embracer, όλα τα Game Studios της στη Δύση

    Τη Δευτέρα, η Ιαπωνική εταιρία Square Enix επιβεβαίωσε ότι πούλησε και τα τρία δυτικά στούντιο βιντεοπαιχνιδιών της, μαζί με πολλές σημαντικές σειρές παιχνιδιών και πνευματική ιδιοκτησία που συνδέονται με αυτά, στον ευρωπαϊκό εκδότη παιχνιδιών Embracer. Η πώληση περιλαμβάνει τα στούντιο παιχνιδιών Crystal Dynamics, Eidos Montreal και Square Enix Montreal. Και τα τρία ανήκαν προηγουμένως εξ ολοκλήρου στην Square Enix και η Embracer θα αποκτήσει ολόκληρο το προσωπικό τους, γύρω στα 1.100 άτομα, μαζί με δημοφιλείς σειρές όπως το Tomb Raider, το Deus Ex και το Legacy of Kain, και έναν κατάλογο με πάνω από 50 παιχνίδια. Όλα αυτά, εκτιμήθηκαν στο ποσό των 300 εκατομμύριων δολαρίων.

    Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί όλη η συμφωνία μέχρι στιγμής, ωστόσο σύμφωνα με μια ανακοίνωση από την Square Enix υποδηλώνει ότι οι δραστηριότητές της στη Δύση "θα συνεχίσουν και θα δημοσιεύουν franchises όπως το Just Cause, το Outriders και το Life Is Strange". Αυτό υποδηλώνει ότι η Square Enix θα διατηρήσει μέρος της πνευματικής ιδιοκτησίας στην Δύση και ότι οι μελλοντικές της συνεργασίες με κατασκευαστές παιχνιδιών στη Δύση θα πραγματοποιούνται μέσω εκδοτικών συμφωνιών με εξωτερικούς προγραμματιστές.
    Η έκθεση σημειώνει ότι η Embracer «πιθανότατα θα διεκδικήσει επίσης τα δικαιώματα στην σειρά Tomb Raider ως σειρά ταινιών του Χόλυγουντ».

    Επιβεβαίωσαν επίσης ότι η ανάπτυξη έχει ήδη ξεκινήσει για το επόμενο κύριο παιχνίδι Tomb Raider, με επόμενης γενιάς τρόπο αφήγησης της ιστορίας και gameplay, ενώ και αρκετά άλλα μεγάλά έργα είναι υπό ανάπτυξη.

    Επιπλέον, η Eidos Montreal επιβεβαίωσε ότι το επόμενο σημαντικό παιχνίδι της θα διαδραματίζεται στον κόσμο του Deus Ex.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.