Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Κουίζ Γεωγραφίας: Πόσο καλά ξέρεις την Ελλάδα;

    Ένα νέο παιχνίδι έχει προστεθεί εδώ και καιρό στην οικογένεια των ελληνικών εφαρμογών και λέγεται Κουίζ Γεωγραφίας: ένα κουίζ ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής για μικρούς και μεγάλους, με διάφορα επίπεδα δυσκολίας ξεκινώντας από γεωγραφία Δημοτικού και φτάνοντας σε πραγματικούς ταξιδιώτες της Ελλάδας και του κόσμου γενικότερα που αγαπούν τα ταξίδια και θέλουν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους.

    Το Κουίζ Γεωγραφίας είναι δωρεάν και διαθέσιμο για συσκευές Android στο Google Play Store, ενώ η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση για iOS πολύ σύντομα. Παρακολουθήστε το ακόλουθο διασκεδαστικό βίντεο που περιγράφει το παιχνίδι και μπείτε στο κλίμα απευθείας, ενώ μπορείτε να μάθετε νέα της εφαρμογής από λογαριασμούς σε Twitter και Facebook.

     

    image1.png image2.png

     

    Προς ποιους απευθύνεται

    Το παιχνίδι απευθύνεται σε παίκτες όλων των ηλικιών και βασίζεται σε γνώσεις όχι από αποστήθιση ή σκληρή μελέτη αλλά στην επαφή με τον κόσμο γύρω μας και τα όσα μαθαίνουμε στα ταξίδια μας οπότε εδώ μετράει σημαντικά και η εμπειρία.

    Μια ιδιαίτερη κατηγορία χρηστών είναι οι οικογένειες με παιδιά δημοτικού/γυμνασίου καθώς το Κουίζ Γεωγραφίας είναι μια διασκεδαστική επανάληψη των μαθημάτων τους, ενώ ταυτόχρονα πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει ότι χρησιμοποιούν το παιχνίδι με τους μαθητές τους. Για τους μικρούς μας φίλους υιοθετήθηκε και η δυνατότητα να παίζεις χωρίς ανάγκη εγγραφής ή σύνδεσης μέσω social media, χωρίς προσωπικά δεδομένα, φτάνει να σου αρέσει να παίζεις.

    Για κάθε επίπεδο δυσκολίας και για τις τελευταίες 7 ημέρες, 30 ημέρες ή τον τελευταίο χρόνο, υπάρχει μια κατάταξη παικτών με την καλύτερη επίδοση, όπως ακριβώς στα παλιά “φλιπεράκια”. Οι ανατροπές είναι συνεχείς, κανένα σκορ δεν είναι αξεπέραστο και το επίπεδο των παικτών είναι υψηλό οπότε μην τα παρατάτε στην πρώτη αναποδιά, συνεχίστε να ακονίζετε τις γνώσεις σας. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι η γεωγραφία είναι κάτι που έμεινε σε όλους μας ανεξαρτήτως γενιάς.

     

    Πώς παίζεται το παιχνίδι

    Δοκιμάστε τις γνώσεις σας σε διάφορες κατηγορίες ερωτήσεων όπως  ποτάμια, λίμνες, βουνά, νησιά, γενική θεωρία, χωριά/πόλεις/νομούς κλπ. Ξεκινήστε παίζοντας ένα απλό παιχνίδι τύπου arcade κόντρα στο χρόνο και με τρεις καρδούλες για τυχόν λάθος απαντήσεις. Όσο πιο γρήγορα απαντάτε, τόσο περισσότερους πόντους μαζεύετε ενώ, επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βοήθεια 50/50 ώστε να μείνετε με δύο πιθανές απαντήσεις αλλά για τους μισούς πόντους. Μπορείτε να ρυθμίσετε  το μέγιστο χρόνο σας σε όσο εύκολο ή δύσκολο επιθυμείτε και ανάλογα μαζεύετε λιγότερους ή περισσότερους πόντους σε κάθε δύσκολη απάντηση ή μπορείτε να παίξετε και χωρίς χρόνο για τους ελάχιστους πόντους.

     

    Μονομαχίες

    Μπορείτε να παίξετε μονομαχία με άλλο χρήστη ώστε να δείτε ποιος θα πάρει περισσότερους πόντους πάνω στις ίδιες ερωτήσεις. Είναι πολύ απλό: ορίζετε τους κανόνες όπως αριθμό ερωτήσεων, επίπεδο δυσκολίας και χρόνο, παίζετε πρώτοι και προσθέτετε τη μονομαχία σας στον πίνακα προς όλους τους παίκτες να απαντήσουν αν τολμούν. Όποιος απαντήσει, αντιμετωπίζει τις ίδιες ακριβώς ερωτήσεις και  ο παίκτης που θα μαζέψει τους περισσότερους πόντους κερδίζει προσθέτοντας ακόμη μία νίκη στο βιογραφικό του.

     

    Μουσική και φωτογραφίες

    Όλες οι ερωτήσεις συνοδεύονται από φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και ανοιχτής χρήσης από το wikimedia commons, σε μια προσπάθεια αξιοποίησης της ερασιτεχνικής φωτογραφίας, βοηθώντας συχνά και συχνά στην ερώτηση που αντιμετωπίζετε, οπότε όποιος είναι οπτικός τύπος και έχει ταξιδέψει, έχει ήδη πλεονέκτημα. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε μουσική από αρκετά θέματα που θυμίζουν ατμόσφαιρα video games 80’s και 90’s και δίνουν τον κατάλληλο ρυθμό για να παίξει κανείς.

     

    Δοκιμασίες

    Στην επόμενη έκδοση, θα προστεθούν δοκιμασίες σε συγκεκριμένες περιοχές ή κατηγορίες ώστε να δούμε πόσο καλά γνωρίζει ο καθένας τον τόπο του με τοπωνύμια, τοπικά αξιοθέατα και ορόσημα των ντόπιων ή πόσο καλά ξέρει από βουνά, ποτάμια κ.ο.κ.. Με κάθε δοκιμασία που θα εκπληρώνετε, θα προσθέτετε και ένα σήμα στο βιογραφικό σας ανάλογα και με την επίδοσή σας. Παίξτε στο στίβο των δοκιμασιών και δείξτε ότι είστε γνήσια γεωγραφόπουλα!


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.