Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι χρήστες του Steam Deck OLED συμβουλεύονται να ελέγξουν τη συσκευή τους για burn-in μετά από 1.000 ώρες παιχνιδιού

      Η οθόνη OLED του Nintendo Switch χρειάστηκε 3.600 ώρες για να εμφανίσει burn-in

    Οι χρήστες που πλησιάζουν τις 1.000 ώρες παιχνιδιού στο Steam Deck OLED παροτρύνονται να ελέγξουν για προβλήματα "καψίματος" (burn-in) στην οθόνη της συσκευής. Ανεξάρτητοι reviewers, συμπεριλαμβανομένων των YouTubers Wulff Den και The Phawx, έχουν παράσχει προκαταρκτικά ευρήματα που υποδεικνύουν ότι μπορεί να εμφανιστεί ένα μικρό "ghosting" της εικόνας μεταξύ 1.000 και 1.500 ωρών χρήσης. Αν και αυτό είναι λιγότερο από το Nintendo Switch OLED, είναι ζωτικής σημασίας για τους χρήστες να γνωρίζουν τον κίνδυνο. Το Steam Deck της Valve μπορεί να υπερηφανεύεται για την αξιοσημείωτη μέγιστη φωτεινότητα των 1.000 nits, έναντι των 350 nits του Switch OLED, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με το πιθανό burn-in στατικών στοιχείων της οθόνης, ειδικά σε λειτουργία HDR.

     

    Παρά τις προσπάθειες των κατασκευαστών να μειώσουν τους κινδύνους burn-in στις οθόνες OLED, η εγγενής φύση της τεχνολογίας καθιστά αυτό αρκετά πιθανό. Το Steam Deck OLED της Valve έχει υποβληθεί σε δοκιμές για την προσομοίωση των χειρότερων σεναρίων που οι περισσότεροι χρήστες μπορεί να μην αντιμετωπίσουν ποτέ. Οι δοκιμαστές εμφάνισαν στατικές οθόνες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με αξιοσημείωτα ευρήματα, όπως το HDR στα 1.000 nits, που εμφάνισε σημαντικό burn-in της εικόνας μετά από 750 ώρες.

     

    Συνιστάται στους χρήστες να διατηρούν τη φωτεινότητα της οθόνης κάτω από το 75% για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο εγκαύματος, καθώς οι ρυθμίσεις πάνω από αυτό το επίπεδο ενισχύουν ψηφιακά την έκθεση. Το iFixit ανέφερε ότι η αντικατάσταση της οθόνης Steam Deck OLED είναι σχετικά εύκολη, παρέχοντας μια πιθανή λύση για τους βαριούς χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα burn-in μετά την περίοδο εγγύησης ενός έτους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.