Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο διάσημος καλλιτέχνης Manga και παιχνιδιών, Akira Toriyama, πέθανε σε ηλικία 68 ετών

      Ο Toriyama δημιούργησε επίσης τα σχέδια των χαρακτήρων για το Chrono Trigger και τα παιχνίδια Dragon Quest.

    Ο Akira Toriyama, ο θρυλικός δημιουργός της εμβληματικής σειράς Dragon Ball και ο εγκέφαλος πίσω από τα σχέδια χαρακτήρων για αναγνωρισμένα βιντεοπαιχνίδια όπως το Chrono Trigger και το Dragon Quest, έφυγε δυστυχώς από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Η επίσημη ιστοσελίδα του Dragon Ball, καθώς και το Bird Studio του Toriyama, επιβεβαίωσαν την είδηση μέσω ανακοίνωσης, αναφέροντας ως αιτία θανάτου το οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Η ανακοίνωση, που έγινε την 1η Μαρτίου, εξέφρασε τη λύπη της για τα πολλαπλά εν εξελίξει projects που είχε ο Toriyama εκείνη την περίοδο και αναγνώρισε τη βαθιά απώλεια για τον δημιουργικό κόσμο. Ο Toriyama αφήνει πίσω του μια πλούσια κληρονομιά από αγαπημένα έργα που καλύπτουν μια 45ετή καριέρα.

     

    Η κηδεία του έχει ήδη πραγματοποιηθεί, στην οποία παρευρέθηκαν οι άμεσοι συγγενείς και λίγοι και εκλεκτοί συγγενείς. Η ανακοίνωση προτρέπει το κοινό να μην πλησιάσει την οικογένειά του για συνεντεύξεις ή να προσφέρει συλλυπητήρια με τη μορφή λουλουδιών ή δώρων. Επιπλέον, οποιαδήποτε σχέδια για μελλοντικές εκδηλώσεις μνήμης παραμένουν αδιευκρίνιστα σε αυτή τη φάση.

     

    Η πλήρης ανακοίνωση, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Dragon Ball, έχει ως εξής:

     

    79dd82303e87416c5c3f3d95b2a19b05.webp

     

    Η καλλιτεχνική επιρροή του Toriyama επεκτάθηκε σε manga, anime και βιντεοπαιχνίδια. Το άμεσα αναγνωρίσιμο καλλιτεχνικό του στυλ άφησε ανεξίτηλο σημάδι, διαμορφώνοντας την οπτική ταυτότητα των Dragon Ball, Dragon Quest, Chrono Trigger και Blue Dragon. Ακόμα και μετά θάνατον, η κληρονομιά του Toriyama θα συνεχιστεί μέσα από έργα όπως το RPG Sand Land, βασισμένο στο manga του 2000, και το επερχόμενο anime Dragon Ball Daima, με ένα chibi art style με γνωστούς χαρακτήρες όπως ο Goku και ο Vegeta.

     

    Με αφορμή τον θάνατο του Toriyama, οι θαυμαστές και οι συνεργάτες του κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εγκάρδια αφιερώματα, υπογραμμίζοντας τη βαθιά επίδραση που είχε στον κόσμο των manga, των anime και του gaming.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.