Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το νέο PS5 της Sony έχει επανασχεδιαστεί πλήρως στο εσωτερικό του και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια

    Η Sony έχει ανανεώσει πλήρως τον εσωτερικό σχεδιασμό των τελευταίων μοντέλων PS5. Ένα αναθεωρημένο μοντέλο του PS5 άρχισε να εμφανίζεται στην Αυστραλία τον περασμένο μήνα και τώρα ο YouTuber Austin Evans έριξε μια ματιά στα εσωτερικά και ανακάλυψε πολλές αλλαγές. Η Sony χρησιμοποιεί μια νέα, μικρότερη μητρική πλακέτα για το PS5, διαφορετική ψύξη και έχει αλλάξει ακόμη και το περίβλημα του SSD.

     

     

    Οι αλλαγές που έγιναν, φέρνουν μείωση βάρους, αλλά όχι εμφανείς αλλαγές στο εξωτερικό του PS5. Η πραγματική μεγάλη αλλαγή είναι η νέα μητρική πλακέτα στο PS5. Έχει συρρικνωθεί κατά περίπου δύο ίντσες και η ψύξη για το PS5 είναι ελαφρώς διαφορετική χάρη σε έναν πρόσθετο σωλήνα θερμότητας στο πίσω μέρος και μια μικρότερη ψύκτρα.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια επανασχεδιασμένη λύση ψύξης στο PS5. Η Sony έστειλε ένα αναθεωρημένο μοντέλο πέρυσι με μικρότερη ψύκτρα. Η νέα μητρική πλακέτα και η ψύκτρα στο PS5 2022 ζυγίζουν περίπου 2,5 κιλά σύμφωνα με τον Evans, δηλαδή ένα κιλό ελαφρύτερο από το αρχικό σχέδιο.

    Η Sony έχει επίσης μεταφέρει πολλά εξαρτήματα με το νέο σχέδιο μητρικής και πλέον η μπαταρία CMOS είναι πλέον εντελώς κρυμμένη κάτω από την ψύκτρα. Σε παλαιότερες εκδόσεις ήταν εύκολα προσβάσιμη από το χρήστη, καθιστώντας εύκολη την αλλαγή της, ενώ τώρα θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί εντελώς ένα PS5 για να αντικαταστήσετε την μπαταρία CMOS.

    Το περίβλημα του SSD έχει επίσης αλλάξει στο επανασχεδιασμένο PS5. Δεν έχει πλέον PCB σε όλο το μήκος, αλλά έχει ένα κομμάτι το οποίο υπάρχει μόνο μέταλλο. Ο λόγος για αυτό εικάζεται ότι είναι η βοήθεια στη βελτίωση της απαγωγής θερμότητας.

    Όλες αυτές οι αλλαγές μπορεί να προσθέσουν κάποια οφέλη για το PS5. Ο Evans ισχυρίζεται ότι αυτό το νέο μοντέλο PS5 τραβάει περίπου 20-30 watt λιγότερο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ εξακολουθεί να παράγει περίπου την ίδια ποσότητα θορύβου και θερμότητας.

    «Η Sony μείωσε σχεδόν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής και της εσωτερικής συσκευασίας, για να την κάνει πιο ελαφριά και σχεδόν σίγουρα φθηνότερη (για εκείνη)», λέει ο Έβανς στο Twitter. Το νέο μοντέλο PS5 έρχεται ακριβώς τη στιγμή που η Sony αύξησε τις τιμές του PS5 εκτός των ΗΠΑ. Η Sony αυξάνει τις τιμές της για το PS5 στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Αυστραλία, το Μεξικό και τον Καναδά.

     

     


    Πηγή
    Φωτογραφία: Austin Evans|YouTube
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.