Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Steam αποχαιρετά τα Windows 7, 8 και 8.1

      Η επιβεβαίωση του τέλος ενός πετυχημένου λειτουργικού συστήματος (Win 8, δε μιλάμε για σένα)

    Σε μια απόφαση-ορόσημο που σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στο τοπίο των παιχνιδιών, το Steam, διέκοψε επίσημα την υποστήριξη των Windows 7, 8 και 8.1. Η κίνηση αυτή, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024, σηματοδοτεί τον εναγκαλισμό της πλατφόρμας με νεότερα λειτουργικά συστήματα, ανοίγοντας το δρόμο για βελτιωμένη ασφάλεια, απόδοση και συμβατότητα με τα πιο πρόσφατα παιχνίδια.

     

    Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Steam, το εντυπωσιακό 95,57% των χρηστών του Steam που συμμετείχαν στην έρευνα είναι ήδη σε Windows 10 ή Windows 11, υποδεικνύοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών έχει μεταβεί σε αυτά τα νεότερα λειτουργικά συστήματα. Αυτή η συντριπτική υιοθέτηση των Windows 10/11 υπογραμμίζει την ωριμότητα της πλατφόρμας και την αυξανόμενη ζήτηση για βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και βελτιστοποίηση των επιδόσεων.

     

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπόλοιπο 4,43% των χρηστών του Steam κατανέμεται μεταξύ Linux και macOS. Με την επερχόμενη διακοπή της υποστήριξης για τα macOS 10.13 και 10.14 στις 15 Φεβρουαρίου 2024, ακόμη και αυτή η μικρή μειοψηφία θα αναγκαστεί να αναβαθμίσει σε νεότερα λειτουργικά συστήματα.

     

    Αυτή η μετάβαση σε νεότερα λειτουργικά συστήματα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως το τέλος των ενημερώσεων ασφαλείας για τα Windows 7, 8 και 8.1. Αυτά τα ξεπερασμένα λειτουργικά συστήματα είναι πλέον ευάλωτα σε ένα ευρύ φάσμα κυβερνοεπιθέσεων, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και τις εμπειρίες παιχνιδιών. Με τη μετάβαση σε νεότερα λειτουργικά συστήματα, οι παίκτες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας, διασφαλίζοντας ότι οι συσκευές τους παραμένουν προστατευμένες από τις εξελισσόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο.

     

    Επιπλέον, τα νεότερα λειτουργικά συστήματα προσφέρουν συχνά σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις σε σχέση με τα παλαιότερα αντίστοιχα. Τα Windows 10 και 11, για παράδειγμα, έχουν βελτιστοποιηθεί για να χειρίζονται τις απαιτητικές απαιτήσεις των σύγχρονων παιχνιδιών, παρέχοντας στους χρήστες ομαλότερο gameplay και βελτιωμένα γραφικά.

     

    Με τη διακοπή της υποστήριξης των Windows 7, 8 και 8.1, το Steam σηματοδοτεί τη δέσμευσή του να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία παιχνιδιού στους χρήστες του. Δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια, την απόδοση και τη συμβατότητα, η πλατφόρμα διασφαλίζει ότι οι παίκτες μπορούν να απολαμβάνουν ένα απρόσκοπτο και ασφαλές περιβάλλον παιχνιδιού στα πιο πρόσφατα λειτουργικά συστήματα.

     

    Καθώς το Steam ηγείται της βιομηχανίας σε αυτή τη μετάβαση, είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλες πλατφόρμες παιχνιδιών, προωθώντας τελικά την κοινότητα των παιχνιδιών προς ένα μέλλον ενισχυμένης ασφάλειας, επιδόσεων και συμβατότητας. Αυτή η μετατόπιση σηματοδοτεί μια νέα εποχή στο gaming, όπου οι παίκτες θα μπορούν να βιώσουν τους πιο πρόσφατους τίτλους και τεχνολογίες χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια ή την απόδοσή τους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.