Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Χρησιμοποιώντας τις οικονομικές θεωρίες του Παρέτο επιστήμονας δεδομένων βρήκε τον καλύτερο οδηγό του Mario Kart 8

      Επιστήμονας δεδομένων εφαρμόζει τις θεωρίες του Pareto για να καθορίσει τους βέλτιστους συνδυασμούς Mario Kart 8 Deluxe

    Σε μια ιδιόρρυθμη αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένη προσπάθεια, ο επιστήμονας δεδομένων Antoine Mayerowitz, PhD, έχει εντρυφήσει στη σφαίρα του Mario Kart 8 Deluxe για να αποκρυπτογραφήσει τους βέλτιστους συνδυασμούς δρομέων. Με περισσότερες από 700.000 πιθανές κατασκευές για επιλογή, το έργο μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά η εφαρμογή των θεωριών του Vilfredo Pareto από τον Mayerowitz φέρνει σαφήνεια στο χάος, προσφέροντας στους λάτρεις του Mario Kart ένα μονοπάτι προς τη νίκη με βάση τα δεδομένα.

     

    Αξιοποιώντας τις έννοιες του Vilfredo Pareto, Ιταλού οικονομολόγου των αρχών του 20ού αιώνα, ιδιαίτερα το μέτωπο Pareto, η ανάλυση του Mayerowitz περιηγείται στην πολυπλοκότητα της επιλογής, εντοπίζοντας συνδυασμούς που διαθέτουν ισορροπημένα πλεονεκτήματα και ελάχιστα αντισταθμιστικά οφέλη. Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ταχύτητα, η επιτάχυνση, ο χειρισμός, το βάρος, η ικανότητα εκτός δρόμου και το μίνι τούρμπο, το έργο του Mayerowitz εξορθολογίζει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τους παίκτες που στοχεύουν να κυριαρχήσουν στις πίστες του Mushroom Kingdom.

     

    Η ανάλυση όχι μόνο αναδεικνύει τους πιο αποτελεσματικούς συνδυασμούς, αλλά και επικυρώνει τις στρατηγικές που προτιμούν οι κορυφαίοι παίκτες. Ένας συνδυασμός που ξεχωρίζει, με τη Cat Peach να οδηγεί το Teddy Buggy με κυλινδρικά ελαστικά και ένα ανεμόπτερο σύννεφων, ευθυγραμμίζεται στενά με το μέτωπο Pareto του Mayerowitz, αναδεικνύοντας τη συνέργεια μεταξύ ταχύτητας, επιτάχυνσης και μίνι-turbo. Ωστόσο, για όσους έχουν διαφορετικές προτιμήσεις, ο ιστότοπος του Mayerowitz προσφέρει ένα εργαλείο για την προσαρμογή των αναζητήσεων βάσει των ατομικών προτεραιοτήτων, διασφαλίζοντας ότι κάθε παίκτης μπορεί να βρει τον ιδανικό οδηγό αγώνων μέσα στο βέλτιστο εύρος που προσδιορίζεται από τις θεωρίες του Pareto.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Nintendo
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.