Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Δεν φαίνονται καλά τα πράγματα για τις ταινίες που βασίζονται σε υπερήρωες της DC

    «Η μοίρα των ταινιών της Warner Bros. DC Comics δεν φαίνεται καλή», γράφει το Verge. Από τη συγχώνευση μεταξύ της Warner Brothers και της Discovery, αποκαλούν «αρκετά προφανές» ότι «η νέα φρουρά της Warner Bros. Discovery θέλει να εγκαταλείψει ή τουλάχιστον να βάλει κάποια απόσταση μεταξύ του και της τρέχουσας επανάληψης του DC Extended Universe (μαζί με ό,τι σχετίζεται με την προσπάθεια.)"
    Το DC Extended Universe μαστιζόταν από μια σειρά ζητημάτων εδώ και καιρό, όπως η γενική έλλειψη συνοχής, η δευτερεύουσα αφήγηση και ο συσχετισμός με μια τοξική βάση φίλων του σύμπαντος της DC, του οποίου η εμμονή τελικά μετατράπηκε σε εκστρατείες παρενόχλησης εναντίον στελεχών στούντιο. Συνοψίζοντας μέχρι τώρα, το Justice League καθώς κυκλοφόρησε το 2017 ήταν μια τυχαία προσπάθεια να φθάσει κανείς στο Marvel Cinematic Universe, που βασιζόταν αρκετά στην εξοικείωση του κοινού με χαρακτήρες όπως η Wonder Woman, ο Cyborg και ο Aquaman που δεν είχαν μια ουσιαστική παρουσία στο DC Extended Universe εκείνη την εποχή.

    Η Screen Rant αποκαλεί το Justice League «μια ταινία που πόλωσε το κοινό και ήταν λιγότερο επιτυχημένη από το Man of Steel στο box office» — στη συνέχεια εξηγεί τι συνέβη στη συνέχεια:
    Το DC Extended Universe μαστιζόταν από ταινίες που δίχασαν είτε ως προς τη πλοκή ή ως προς την άποψη των κριτικών, όπως το Batman v Superman: Dawn of Justice και το Suicide Squad, που είχε σαν αποτέλεσμα το franchise του Justice League το να δεχθεί ένα σημαντικό οικονομικό πλήγμα. Επιπλέον, το Justice League είχε πολλές παρασκηνιακές αντιπαραθέσεις, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το καστ του Justice League να επιστρέφει για ένα σίκουελ.

    Με τον Ben Affleck να έχει τελειώσει με τον Batman και το στούντιο να θέλει να απομακρυνθεί από οτιδήποτε σχετίζεται με το Justice League, η DC χρειαζόταν έναν τρόπο να συνδυάσει ό,τι είχε λειτουργήσει, όπως το Aquaman του Jason Momoa και το Wonder Woman της Gal Gadot, με νέες στρατηγικές, όπως ο Michael Keaton να εμφανίζεται στην επερχόμενη ταινία Flash ως Batman. Η απάντηση φαινόταν απλή — το πολυσύμπαν....

    Το γεγονός ότι το Batgirl, μια ταινία που θα έδειχνε τον απόηχο του ταξιδιού του The Flash στο multiverse, ακυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αποδεικνύει ότι το multiverse δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα για την DC. Όχι μόνο αυτό, αλλά ακριβώς πριν ανακοινωθεί η ακύρωση του Batgirl, αναφέρθηκε ότι ο Ben Affleck θα αντικαταστήσει το φημολογούμενο καμέο του Michael Keaton στο Aquaman and the Lost Kingdom. Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων της Warner Bros. Discovery στις 5 Αυγούστου, ο CEO David Zaslav ανέφερε ότι η νέα διοίκηση θα κάνει τις επερχόμενες ταινίες του DC Extended Universe όπως το Black Adam και το The Flash "ακόμα καλύτερες", υποδηλώνοντας ότι οι επαναλήψεις ενδέχεται να πραγματοποιθούν.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Warner Bros.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.