Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο James Earl Jones συνταξιοδοτείται και "δίνει" τα δικαιώματα της φωνής του Darth Vader

    Σε ηλικία 91 ετών, ο θρυλικός ηθοποιός James Earl Jones θέλει να αποσυρθεί από τον εμβληματικό ρόλο του ως η φωνή του Darth Vader. Μετά από 45 χρόνια ερμηνείας του ρόλου, ο Τζόουνς υπέγραψε τα δικαιώματα της φωνής του Vader στους κινηματογραφιστές που ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να «κρατήσουν τον Darth Vader ζωντανό», ανέφερε το Deadline το Σάββατο το πρωί.

    Σε μια αναφορά από το Vanity Fair, η εταιρεία που έχει επιφορτιστεί με την αναδημιουργία του εμβληματικού κακού είναι η ουκρανική start-up Respeecher. Η εταιρεία κλωνοποίησης φωνής συνεργάζεται με τη Lucasfilm για να δημιουργήσει πολλές από τις φωνές που ακούγονται σε όλο το σύμπαν του Star Wars, όπως ο Luke Skywalker στο The Book of Boba Fett της Disney. Η Respeecher χρησιμοποιεί «αρχειακές ηχογραφήσεις και έναν αποκλειστικό αλγόριθμο AI για να δημιουργήσει νέους διαλόγους με τις φωνές των καλλιτεχνών από παλιά», ανέφερε το Vanity Fair.

    Η αναδημιουργία της φωνής του Vader από τον Respeecher μπορεί να ακουστεί στη μίνι σειρά Obi-Wan Kenobi που κυκλοφόρησε πρόσφατα και ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα για την εταιρεία, έχοντας κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Jones δεν έχει τα δικαιώματα στη φωνή του. Το Vanity Fair αναφέρει ότι μόλις ο Jones άκουσε το έργο του Respeecher, υπέγραψε τη χρήση αρχειακών ηχογραφήσεων φωνής σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα Vader. Η Lucasfilm σχεδιάζει επίσης να «ενημερώσει τον ηθοποιό για τα σχέδιά της για τον Darth Vader και να ακούσει τις συμβουλές του για το πώς να παραμείνει στη σωστή πορεία».

    Ο Τζόουνς ήθελε να αποσυρθεί, σύμφωνα με το Vanity Fair, και δούλεψε με τη Lucasfilm για να τελειώσει τον ρόλο του στο franchise. Η πρώτη εμφάνιση του Τζόουνς ως η φωνή του θρυλικού κακού ήταν στην ταινία "Star Wars" του 1977 και έκτοτε έχει παραμείνει ως η φωνή του Darth Vader και στα επόμενα σίκουελ, σε spin-off σειρές και ταινίες. Και ενώ ποτέ δεν έχει φορέσει τη στολή του Darth Vader, ήταν η όμορφη και ξεχωριστή φωνή του Jones που έκανε τον Darth Vader ένα κινηματογραφικό σύμβολο.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Theo Wargo Via Getty
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.