Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η αγγελία εργασίας της NVIDIA "δείχνει" ότι ίσως ένα νέο Nintendo Switch να είναι στα σκαριά

    Η Nintendo πουλά κονσόλες με βάση την ισχύ των παιχνιδιών της και όχι τη δύναμη των επεξεργαστών της, αλλά η τεχνολογία προχωρά ανεξάρτητα, και το αξιοσέβαστο NVIDIA Tegra X1 έχει γεράσει αρκετά. Ενώ οι επεξεργαστές ARM Cortex-A57 είναι κατά προσέγγιση συγκρίσιμοι με τους παλιούς επεξεργαστές AMD Jaguar στις κονσόλες τελευταίας γενιάς, έχει μόνο τέσσερις και μόνο τρεις από αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από παιχνίδια.

    Εν τω μεταξύ, η μικρή GPU NVIDIA Maxwell με τα 256 shader και τα 25,6 GB/sec κοινόχρηστο εύρος ζώνης μνήμης ωχριά σε σύγκριση με τις κονσόλες PlayStation 4 και Xbox One προηγούμενης γενιάς, πόσο μάλλον με τα αναβαθμισμένα μοντέλα τους. Οι developers που εργάζονται στο Switch έχουν κάνει αξιόλογη δουλειά, αλλά η Nintendo σίγουρα εργάζεται σκληρά για το σύστημα επόμενης γενιάς της και δεδομένης της επιτυχίας που είχε σε συνεργασία με τη NVIDIA, αυτό το επόμενο σύστημα βασίζεται σχεδόν σίγουρα σε υλικό της εταιρίας.

    Την ακρίβεια αυτού του ισχυρισμού έρχεται να επιβεβαιώσει μια αγγελία εργασίας που δημοσιεύτηκε πριν από δύο ημέρες στο LinkedIn από την NVIDIA. Η θέση φέρει τον τίτλο "Game Console Developer Tools Engineer" και η NVIDIA εξηγεί στη συνέχεια ότι είναι μια δουλειά που θα περιλαμβάνει στενή συνεργασία με "εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες" για την ανάπτυξη εργαλείων για developers παιχνιδιών κονσόλας.

    Φυσικά, η καταχώριση δεν αναφέρει καθόλου τη Nintendo ή το Switch. Οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με το αντικείμενο εργασίας θα είναι σίγουρα άκρως απόρρητες και η NVIDIA πιθανότατα θα απαιτούσε από τον νέο υπάλληλο να υπογράψει ένα NDA. Το γεγονός είναι ότι εικάζεται για ποιο είδος έργου προορίζεται η καταχώριση εργασίας —ίσως ένα νέο Switch, ίσως μια άλλη κονσόλα Nintendo ή ενδεχομένως κάτι εντελώς άσχετο, όπως μια νέα κονσόλα που βασίζεται σε υπολογιστή για μια συγκεκριμένη αγορά.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.